2000 жени работят в градския транспорт в София, наемат още желаещи

  • 08 март 2017 15:47

  • 6268
  • 2
2000 жени работят в градския транспорт в София, наемат още желаещи
© Булфото (Архив)

Кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска поздрави участниците във форума „Жените в транспорта на България“, съобщиха от пресцентъра на Столична община. В своето изказване през участници в кръглата маса столичният кмет Фандъкова акцентира на успешния диалог, които има със Съюза на транспортните синдикати и даде примери с реализирани политики.

Първите проекти, които осъществихме заедно бяха свързани с повишаване на сигурността в превозните средства и срещу насилието над жени. Днес вече в голяма част от превозните средства има поставени камери, които да гарантират по-голяма сигурност както на пътниците, така и на водачите. Днес надграждаме това сътрудничество и работим по мерки, които включват политики за съчетаване на професионалния и семеен живот. Работата в столичния транспорт е отговорна и нелека и е важно жените да имат възможността да съчетават професионалното си развитие със семейните отговорности и личния живот", каза Фандъкова.

Кметът представи и две предстоящи инициативи. По идея на Съюза на транспортните работници и със съдействието на Столичната община се организират безплатни курсове за жени –водачи в Столичния автотранспорт. Целта е повече жени да имат възможност да повишат своята квалификация. По предложение на кмета на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска работещите в столичния транспорт жени ще бъдат включени в програмата на Столичната община за скринингово изследване за рак на млечната жлеза. Фандъкова припомни, че в програмата до момента са били включени учители и социални работници.

В четирите дружества на столичния транспорт работят над 2000 жени.

„Партньорството между Съюзът на транспортните синдикати в България и местната власт в лицето на кмета г-жа Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска е водещ пример за реален, действен социален диалог. Този факт беше отчетен от ЕК като добра практика от европейската инициатива "Жените в транспорта", стартирала по инициатива на комисаря по транспорта Булч и комисаря по правосъдие Юрова", каза Екатерина Йорданова, председател на СТСБ и вицепрезидент на Европейската и Световни транспортни федерации.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
6268 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.03.08 | 20:34

2
Само един въпрос искам да ти задам Фандъкова.Докога ще държиш и прикриваш лъжкинята и крадла в ЦГМ добичето и спрасната свиня Румяна Милова.Уволнявай това животно нагло и просто.

2017.03.08 | 20:33

1
Милова да го духа сополив.Овца мръсна.

Добави коментар

Водещи новини