Новият началник на отбраната ген.- лейтенант Андрей Боцев прие поста

  • 08 март 2017 14:37

  • 4291
  • 1
Новият началник на отбраната ген.- лейтенант Андрей Боцев прие поста
©

Новият началник на отбраната ген.- лейтенант Андрей Боцев прие поста от изпълняващия длъжността вицеадмирал Емил Ефтимов на церемония в Министерството на отбраната.

По-рано днес досегашният командир на Сухопътните войски ген.-майор Боцев, който беше назначен за началник на отбраната, беше удостоен от президента Румен Радев с висше офицерско звание "генерал-лейтенант". На церемонията в МО ген.-лейтенант Андрей Боцев увери, че ще продължи да работи с всички сили за издигане и утвърждаване на високия имидж на Българската армия. Той благодари на предшествениците си и заяви, че ще продължи да работи за утвърждаване на стратегическите цели в отбраната и за постигане на по-боеспособна армия. Андрей Боцев посочи, че работи в екип и като началник на отбраната ще направи всичко възможно да продължи това. Вицеадмирал Емил Ефтимов каза, че Българската армия символизира държавността и се нуждае от стабилност. Той пожела успех на Андрей Боцев в отговорната мисия.

Вицепремиерът и министър на отбраната в служебното правителство Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен изтъкна важността на екипния подход във Въоръжените сили. Българската армия и Въоръжените сили са един екип, който държавата е създала, оборудва и обучава да изпълни най-важната мисия в сигурността - защитата на суверенитета и границите на страната, посочи Янев. Министърът пожела на Андрей Боцев мъдрост във вземане на решенията и те да са справедливи, защото тогава всички ще го подкрепят - от командването, до администрацията и подчинените. Министър Янев благодари на Емил Ефтимов от името на МО за професионално свършената работа и за нормалното и достойно предаване на отговорностите на титуляра на поста.

Последвайте канала на

БТА
4291 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
E

2017.03.08 | 17:52

1
НАПРАВО СЪМ ВЪЗХИТЕН-ТОЗИ ГЕНЕРАЛ ПОНЕ ПРИЛИЧА НА ТАКЪВ-ЧИСТ КАШИК,АМА ИСТИНСКИ,НЕ МЕНТЕ.

Добави коментар

Водещи новини