Започват извънредни ремонти на улиците в Плевен

  • 08 март 2017 10:22

  • 1370
  • 1
Започват извънредни ремонти на улиците в Плевен
©

Кметът на Община Плевен Георг Спартански възложи на фирма "Инжстрой" да извърши извънредни текущи ремонти на най-компрометираните участъци на уличната инфраструктура, съобщиха от общината.

Стойността на дейностите е до 50 000 лева. Те касаят местата, където огледът на общински експерти е констатирал пропадания и дълбоки дупки. Кметът обмисля заради честите жалби на процедури, възпрепятстващи навременното изпълнение на дейностите, част от фирма "Инжстрой" да стане общинско предприятие. Така ремонтите ще се извършват без обявяване на обществени поръчки и в предвидените срокове.

Спартански е посочил, че жалба на етап "тръжна документация" на обявена миналата година обществена поръчка за текущи ремонти на уличната инфраструктура, бави избора на изпълнител и началото на работата, която трябваше вече да е факт след зимата.
И КЗК, и ВАС са се произнесли в полза на Общината, но процедурата не е финализирана и не може да се възложи с пряко договаряне извършването на уличните ремонти, а така се губи време. Предстои да бъдат отворени ценовите оферти на участниците и да бъде излъчен изпълнител. По думите на Спартански "вероятността да продължи станалата традиционна практика с обжалването може за пореден път да възпрепятства кърпенето на дупките". Точно затова той е възложил извънредните текущи работи да започне "Инжстрой".

Последвайте канала на

Десислава Станева
1370 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.03.08 | 20:10

1
такава огромна дупка е и гъзъ на бойко феса

Добави коментар

Водещи новини