Младеж с увреждания търси личен асистент във "Фейсбук"

  • 07 март 2017 21:19

  • 27273
  • 1
Младеж с увреждания търси личен асистент във "Фейсбук"
©

Млад мъж с увреждания си търси личен асистент чрез видеообява във „Фейсбук”. 22-годишният Кристиян Григоров е напълно незрящ, в инвалидна количка, учи в университет и създава музика. За да продължи със заниманията си, му трябва асистент.

"Здравейте приятели, много ви благодаря за цялата подкрепа, която ми давате до момента, все още търся асистент с помощта, на който да бъда пълноценен човек". Това казва младият мъж в обявата си, която е видяна от 100 000 души.

Досегашният му асистент се оттегля заради ниско заплащане по програмата, по която е назначен. Младежът учи българска филология в Софийския университет, но няма как да посещава лекциите без асистент. „Аз съм изключително щастлив, че съм тук. Посещавам лекции дори на предходен курс, тъй като пропуснах заради неналичие на асистент в предишни години", споделя Кристиян пред БТВ.

Родителите му са от Етрополе, където живеят и работят. Помагат му, но не могат да са до него във всичките му занимания. Освен в българската филология, Кристиян е влюбен и в музиката. За да посещава звукозаписното студио, също му трябва асистент. Той пее, а през 2012 г. минава обучение по компютърно музициране със специализирани програми за хора със зрително увреждане.

„Аз вярвам, че мога сам да се справям с помощта на един личен асистент, стига той да се намери, помощта на държавата е последното, на което трябва да се надяваме", категоричен е Кристиян.

Заплатата за личен асистент, която програмата поема, е около 500 лв.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
27273 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.03.09 | 16:12

1
Толкова е тъжно!Дай Боже да се намери човек.Само едно не ми хареса.Защо:''помощта на държавата е последното, на което трябва да се надяваме''???Е това не разбирам.Държавата е длъжна да се грижи за такива хора.Казвайки това,все едно я освобождаваме от тази отговорност.Не трябв

Добави коментар

Водещи новини