Започнаха да кърпят улиците в Търговище

  • 07 март 2017 12:45

  • 1168
  • 1
Започнаха да кърпят улиците в Търговище
©

По-рано започна изкърпването на улици в Търговище, заради опасни увреждания. Спешните ремонти се извършват, за да се избегнат инциденти. Работи се и по улици, част от републиканската пътна мрежа, въпреки че не са ангажимент на общината.

Вече са изкърпени над 300 кв.м. от уличните платна, по които има големи поражения. Вложени са над 32 тона топла асфалтова смес.

Кърпежите се правят извънредно, тъй като оптималното време за тях е след средата на април, когато има трайно вдигане на температурите. Заради сериозните увреждания, кметът Дарин Димитров разпореди ремонтите да започнат по-рано. Това изисква допълнителни средства, които се влагат за нормализиране на пътната обстановка в града.

Община Търговище изпрати писмено искане до Агенция "Пътна инфраструктура" за осигуряване на средства или ремонт на републиканските части от улиците, които минават през Търговище. Най-тежко е състоянието на бул. "Ал. Стамболийски", където трябва да се направи цялостно преасфалтиране.

До края на седмицата ще се работи по улици, част от републиканската мрежа. Шофьорите трябва да се движат с повишено внимание.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1168 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.03.07 | 14:14

1
апък на вас някой ви е изкъртил малко от заглавието

Добави коментар

Водещи новини