Бойко Борисов настанява в софийския зоопарк задържани на границата папагали

  • 31 декември 2011 18:00

  • 5300
  • 0
Бойко Борисов настанява в софийския зоопарк задържани на границата папагали
©

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е намерил решение на проблема с папагалите, задържани на Капитан Андреево.

Министър-председателят се обади лично, съобщи пред "Фокус" директорът на зоопарка в София д-р Иван Иванов. Премиерът се е осведомил лично за случая и е помогнал за намирането на решение на проблема. Приготвено е всичко необходимо за настаняване на папагалите, а кола вече пътува към Свиленград, откъдето да ги вземе.

Стана ясно, че общият брой на папагалите е 1805 по документи, а не над 2000, както бе съобщено по-рано. Те ще останат в столичния зоопарк поне 30 дни, ще бъдат под карантина.
1750 вълнисти папагала от видовете „корели“ и „неразделки“, както и 60 морски свинчета бяха задържани от митническите служители на Капитан Андреево.

Птиците и животните са пренасяни от български граждани, пътуващи от Словения за Турция. На митническите служители обаче са представени документи за малък брой от превозваните птици, поради което останалите 1750 вълнисти папагала са задържани. 55 от папагалите са от вида „Розела“, защитен от Конвенцията по международна търговия със застрашени видове от дивата фауна и флора CITES.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5300 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини