Патриархът: Да благодарим на Бог за свободата (снимки)

  • 03 март 2017 13:44

  • 21057
  • 5
Патриархът: Да благодарим на Бог за свободата (снимки)
© bg-patriarshia.bg

Да благодарим на Всевишния Бог за великия дар на свободата, който изгря за нас на този ден в далечната 1878 г. Това заяви патриарх Неофит, който ослужи днес благодарествен молебен по случай 3 март.

"Да преклоним глави пред подвига на всички онези, които се потрудиха и отдадоха живота си за нашата свобода, и отново да съпреживеем миговете довели до освобождението на скъпото ни отечество. И като имаме пред очи героичната саможертва на загиналите за нас, да се вдъхновим към още по-усърден труд за свободното и независимо, мирно и благословено от Бога бъдеще на обичната ни родина", каза още Негово светейшестство.

Панихида за всички загинали на бойното поле за свободата на отечеството и благодарствен молебен бяха отслужени в катедралния храм "Св. Александър Невски".

Заедно със Светейшия патриарх съслужиха Мелнишкият епископ Герасим,главен секретар на Св. Синод, Браницкият епископ Григорий, викарий на Софийския митрополит, храмовото духовенство и столични свещеници. В съслужението взеха участие и представителите на Руската и Румънската православни църкви у нас – архимандрит Филип (Василцев ) и ставр. ик. Нелуц Опря, които придружиха предстоятеля на БПЦ и на официалната церемония пред Паметника на незнайния воин, съобщиха от Светия синод.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
21057 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
каква собода???

2017.03.05 | 19:53

5
управляват ни чифути и техните слуги. НЯМАМЕ ДЪРЖАВА ОТ 1989г ТОВА Е ИСТИНАТА.

2017.03.03 | 22:48

4
И какво точно е направил бог, че трябва да му благодарим за освобождението? Моля, аргументирайте се с реални факти и точни дати!

2017.03.03 | 22:48

3
КАКВА СВОБОДА ..ДА ХОДИШ ГЛАДЕН,ОКЪСАН ,ДА БРОИШ СТОТИНКИТЕ ДО АВАНС ИЛИ ЗАПЛАТА .ОЩЕ ПО-ДО ПЕНСИЯ..ДА ГЛЕДАШ КАК НЯКОИ ПЕДАЛИ СЕ ВОЗЯТ НА ЛЪСКАВИ ЛИМУЗИНИ ..АЙДЕ МАНИ И ЗАМАХНИ ..ЧУПИ ГЛАВИТЕ НА ДНЕШНИТЕ ЧОРБАДЖИЙ ИЗЬЕДНИЦИ..
?

2017.03.03 | 22:48

2
Абе Патриархо, на Бог- да, но кой ги изпрати да ни освободят, все пак?
?

2017.03.03 | 22:47

1
Като не сте доволни, кой все пак ги избира да ни управляват? Гласове ли купуват, бюлетини ли фалшифицират? Целият народ пищи от тях, а някой отива и ги избира. Каква е тая, не ми идва подходяща дума, такова чудо няма в цял свят! Гладни, жадни, бездомни, мръзнещи, роби - а ги избира

Добави коментар

Водещи новини