Ограничават движението на коли за тържествата на Шипка

  • 28 февруари 2017 13:35

  • 3663
  • 0
Ограничават движението на коли за тържествата на Шипка
© Булфото (Архив)

Във връзка с провеждането на тържествата по случай 3 март се въвежда ограничение в движението по пътя Габрово-Шипка.

Участъкът ще бъде затвворен движение на моторни превозни средства от 22.00 ч. на 2 март до 17.00 ч. на 3 март 2017 г., съобщиха от ОДМВР-Габрово.

На 3 март автомобилите ще се движат еднопосочно от Габрово за връх Шипка от 05.00 ч. до 14.00 ч., като ще бъдат допускани само автомобили, превозващи участници и гости, както и организиран междуградски превоз. Транзитният поток ще бъде пренасочен през прохода на Републиката /Хаинбоаз/, предаде Дарик.

Препоръчително е гражданите, които желаят да се включат в честванията на връх Шипка, да ползват организирания обществен превоз, който тръгва от пл. Възраждане. Неговият първи курс е в 07.30 ч. Курсовете на автобусите в обратна посока ще започнат в 14.00 ч. Препоръката за ползване на организиран транспорт се налага, поради ограничените възможности за паркиране на МПС под връх Шипка. Обособените паркинги ще бъдат ползвани за автобусите и микробусите от организирания транспорт, а леките автомобили ще бъдат паркирани плътно вдясно на платното за движение в посока Габрово. На тържествата няма да бъдат допускани лица, носещи огнестрелно оръжие, лица в нетрезво състояние или употребили наркотици, както и такива без документи за самоличност.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
3663 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини