Пътищата взеха с 311 жертви по - малко през тази година

  • 30 декември 2011 12:22

  • 1339
  • 0
Пътищата взеха с 311 жертви по - малко през тази година
©

Изключителен успех на МВР и на медиите е намаляването на загиналите при катастрофи. Това каза премиерът Бойко Борисов в Министерски съвет.

За тази година смъртните случаи от катастрофи са по-малко с 311 в сравнение с 2010 г.

Тази година имаме резултати от 1963-1964 година, когато е имало 200 000 коли в България. Сега при 3.5 автомобила имаме толкова убити. Не че всеки убит не е ценен, обикновено са над хиляда, тази година са 626 и дай боже да не нараснат до 31-ви повече, каза той.

Премиерът каза, че откритият вчера в Разград път е 50 км с кръгово кръстовище и много голяма естакада.

Има 10 или 20 убити и няколкостотин ранени, най-травматичното кръстовище и не е пипано 22 години или много по-отдавна, каза той. Премиерът обясни, че в района има хълмче с горичка и е мислел, че това е селско гробище, а това са били кръстовете, поставени за загинали при катастрофи. Откакто е направено кръстовището, нито един убит, нито една катастрофа няма, каза Бойко Борисов. По думите му – вместо предишните управляващи да са направили естакада, когато са отчитали милиардите излишъци, са направили трапове на пътищата. Като почне да тръска колата, да спреш. И от траповете пак са убили някой. Смятай как са решавали тогава, миналото правителство, инфраструктурните проекти - три трапа в средата на шосето, за да могат да се ударят в траповете и да намалят скоростта. То не е за вярване, каза премиерът. По думите му – пострадалите от катастрофи след това са грижа на държавата и на всички граждани.

По нареждане на премиера, военният министър е заповядал да се предостави списък на медицинските изделия като военновременни запаси на здравния министър, съобщи ген. Стоян Тонев, началник на ВМА. Голяма част от тях могат да бъдат предоставени като дарения от Министерството на отбраната. Имаме 140 000 алуминиеви носилки, богатство, което държахме по складовете поради такъв начин на мислене, каза той. В бъдеще ще може болниците да получат една голяма част от тези запаси с отпаднала необходимост.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1339 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини