Проф. Вучков: Не си въобразявам, че съм съвършен

  • 30 декември 2011 07:05

  • 2489
  • 5
Проф. Вучков: Не си въобразявам, че съм съвършен
©

Сладкодумният проф. Юлиан Вучков ще посрещне Нова година като Коледа - у дома. Един от най-известните ергени обаче няма да е сам.

"Ще бъда с моята Диана", открехна личния си живот Вучков, пише "Стандарт". "Ние с моята Диана уважаваме българските традиции. Затова посрещнахме не само Коледа, но и настъпването на новата година вкъщи, като спазваме всичко, както си му е редът. Глупаво и непочтително е, след като българският народ празнува Коледата, ние да не я отбелязваме, макар че, по принцип аз не съм религиозен", разказва проф. Вучков. И бърза да добави: "Ако трябва да бъда откровен, ще кажа, че в моя живот, откакто се помня до ден днешен, много уважавам Нова година. Това е най-яркото, най-силното събитие в моята биография, защото Нова година - нов късмет, както се казва", обяснява професорът.

"На Нова година в мен се раждат много идеи за положителни промени в живота ми. Затова я посрещам с най-много вълнение. Нощта на 31-ви е една от най-големите ми тръпки", не крие проф. Юлиан Вучков.

Тази година с Диана посрещат светлите празници у дома, в тихата атмосфера на жилището им в центъра на София. "Мразя ресторантското празнуване. Не са нормални. Събират се безкрайно много хора.

Там се вика, там се крещи, там оркестърът гърми със страшна сила, не можеш да си кажеш приказката. А когато са в домашна атмосфера, някак си всичко е много по-човешко, много по-задушевно, много по-мило. И по-дълго си спомняш за това прекарване", не спира да разказва водещият.

Проф. Вучков обаче признава, че не обича да се върти в кухнята по време на приготовленията на коледната и новогодишната трапеза. Там е запазената територия на Диана, която е много инициативна. "Преди Коледа донесе изящна, малка естествена елхичка. Издължена, с много хубави форми. Двамата я украсихме", споделя Вучков. И хвали Диана, която била много добра кулинарка и сладкарка. Готвела вкусно най-различни неща, като често импровизирала. "Най-важното е, че има въображение в кухнята", смята професорът.

"На Коледа не правим пуйка, защото това е много тежко ядене. Обичаме сарми във всичките им форми. Главно постни, но може и зелеви, и лозови. Даже през всички дни на годината това е любимото ми ядене. Задължително е да ги има и на новогодишната трапеза. Те са нещото, с което се проверява дали жената може да готви, защото е много важно какъв ще бъде оризът. Трябва да е цял, но в същото време и сварен. Защото, когато е разкашкан, става безвкусен. Просто е блудкав", издава специалния си тест професорът.

По време на новогодишните празници Вучков ще бъде на гости на едни от най-прочутите българи, които са негови приятели. Задължително ще се види с големия български филмов режисьор Людмил Стайков и дамата му Изабела, която е преподавателка в университета. "Ще отидем на гости и на забележителния пианист проф. Атанас Куртев и неговата много приятна съпруга Нели", отбелязва професорът.

Колкото до подаръците, Вучков тачи Дядо Мраз. Професорът обаче не се замисля дълго какво да купи за Нова година.
Обичам да подарявам моите книги. Има ли по-хубав подарък - да подариш книга на своите най-близки създания?! - категоричен е ТВ водещият. "И понеже доста книги съм издал през последно време, има какво. На Диана не й подарявам книги. Приготвил съм й едно разкошно колие. Много е хубаво, много нестандартно. И много й отива. То просто е доста универсално и се връзва с всички възможни и невъзможни рокли и други дрехи", усмихва се професорът.

Колкото до коледната украса, Вучков не обича домът му да изглежда като на вечеринка - затова е умерена. "Моята къща не трябва да е като гарова чакалня. Обичам украсата да е ефектна, но и по-дискретна. Да не е разточителна и претоварена", категоричен е Вучков.

На 1 януари с Диана задължително слушат концерта на Виенската филхармония. "Той е блестящ. Става дума за диригенти на световно равнище. Така че - никога не ги пропускам. Чалгата я ненавиждам и никога не звучи в моя дом. Дори на Нова година", разказва професорът. "Ненавиждам я, просто не мога да я издържа за една минута. Скоро бях на едно такова тържество. То беше реване, то беше крякане, то бяха простащини, то бяха едни клозетни текстове - щях да почина още малко. Едвам издържах. И понеже не бях ял, отидох направо след предаването ми там, просто хапнах набързо и тръгнах. Щях да повърна, ако още малко бях продължил да слушам тази музика", нарежда професорът.

В празничните вечери Юлиан Вучков разпуска нестандартно - обича да гледа всички повторения на предаването си в Канал 3 "Времена и нрави". "Именно защото не съм маниак - пускам си ги всяка събота от 10,30 ч. И винаги откривам нещо, което трябва да поправя. Нещо, което не бива повече да правя. И искам да го преодолея в следващото ми предаване. Като минус, да не го допускам. Не съм маниак, не си въобразявам, че съм съвършен. Но не гледам само "Времена и нрави" по "Канал 3", гледам и другите добри предавания", откровен е проф. Вучков.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2489 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
eee

2017.10.29 | 20:06

5
Професоре, ти си най-съвършения клоун на света.
agabaga

2012.02.22 | 17:07

4
Не, пожарникарчето е!
hate

2012.02.22 | 17:07

3
веселяк
Росен

2012.02.22 | 17:07

2
Най-съвършения идиот.

2012.02.22 | 17:07

1
Гледам и не вярвам на Ушите си, това есе, няма да го чета !

Добави коментар

Водещи новини