Увеличават щата на Комисията за установяване на конфликт на интереси

  • 29 декември 2011 12:09

  • 974
  • 0
Увеличават щата на Комисията за установяване на конфликт на интереси
©

От 25 на 40 души ще се увеличава щатът на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, предаде Дарик. Това става с промени в правилника за работа на комисията, които са обнародвани в "Държавен вестник". Комисията заработи със закъснение през май тази година.

Първият акт на новосъздадения контролиращ орган беше свързан с проверката на председателката на Софийския градски съд - Владимира ЯневаВладимира Янева Владимира Янева Янева - Манолева е родена в град София. Средното си образование е завършила в. Тя беше проверена заради съдебно дело, свързано със „Софийски имоти”. През май 2002 г. Янева, упълномощена от фирмата на баща си, е сключила договор за покупка на два имота от „Софийски имоти”.

Осем години по-късно тя поема дело за безстопанственост срещу ръководството на дружеството. Произнасянето си тя бави няколко месеца. В последствие прекратява делото и го връща на прокуратурата. През август комисията установи, че Владимира ЯневаВладимира Янева Владимира Янева Янева - Манолева е родена в град София. Средното си образование е завършила в не е в конфликт на интереси.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
974 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини