Пряката връзка между Терминал 2 и бул. „Брюксел“ трябва да е готова до ноември 2017 г.

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо АлексиевХристо Алексиев Христо Алексиев е служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в направи проверка на проекта за пряка пътна връзка между летище София (Терминал 2) и бул. „Брюксел“. Той посети строителната площадка и инспектира напредъка на строително-монтажните дейности, след като по-рано днес се срещна с изпълнителите на проекта.

Министър Алексиев поиска от строителната фирма допълнителна мобилизация на човешки ресурс и актуализиран график за работа. Той се ангажира лично да осъществява мониторинг на проекта, който трябва да бъде завършен по договор до февруари 2018 г. Христо АлексиевХристо Алексиев Христо Алексиев е служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в поиска от строителния консорциум пътната връзка да бъде приключена до ноември 2017 г.

От страна на строителите не са изготвени проекти за две пресичания – газово и електрическо, констатира министър Алексиев. Липсата им може да бъде критична за приключването на проекта. Необходимо е те да се изготвят и съгласуват в кратки срокове, за да не повлияят на завършването на целия проект.

Новият мост и пътните връзки към него ще осъществяват скоростна пътна връзка с бул. Брюксел и съответно от центъра на града към летище София. Освен значителна за града входна артерия, съпътстващата инфраструктура е важна част за представянето на страната ни по време на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г., каза още министърът.

Коментари

  1. 2017.02.13 | 16:55
    Това не е за народа а за курволяка от ЕС НАРОДЕ СЪБУДИ СЕ СТИГА ВЕЧЕ ГРОБ МОБ ГЕЙбери ТИКВИ УШЕНЦА И БОКЛУЦИ ДА БЛИЖАТ МЕСЕЧНИТЕ ПРОБЛЕМИ НА ЕС
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет