Пряката връзка между Терминал 2 и бул. „Брюксел“ трябва да е готова до ноември 2017 г.

  • 13 февруари 2017 15:49

  • 4525
  • 1
Пряката връзка между Терминал 2 и бул. „Брюксел“ трябва да е готова до ноември 2017 г.
© Булфото (архив)

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо АлексиевХристо АлексиевХристо Алексиев е роден на 19 септември 1980 г.   Магистър по „Международни направи проверка на проекта за пряка пътна връзка между летище София (Терминал 2) и бул. „Брюксел“. Той посети строителната площадка и инспектира напредъка на строително-монтажните дейности, след като по-рано днес се срещна с изпълнителите на проекта.

Министър Алексиев поиска от строителната фирма допълнителна мобилизация на човешки ресурс и актуализиран график за работа. Той се ангажира лично да осъществява мониторинг на проекта, който трябва да бъде завършен по договор до февруари 2018 г. Христо АлексиевХристо АлексиевХристо Алексиев е роден на 19 септември 1980 г.   Магистър по „Международни поиска от строителния консорциум пътната връзка да бъде приключена до ноември 2017 г.

От страна на строителите не са изготвени проекти за две пресичания – газово и електрическо, констатира министър Алексиев. Липсата им може да бъде критична за приключването на проекта. Необходимо е те да се изготвят и съгласуват в кратки срокове, за да не повлияят на завършването на целия проект.

Новият мост и пътните връзки към него ще осъществяват скоростна пътна връзка с бул. Брюксел и съответно от центъра на града към летище София. Освен значителна за града входна артерия, съпътстващата инфраструктура е важна част за представянето на страната ни по време на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г., каза още министърът.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4525 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Айде Не

2017.02.13 | 16:55

1
Това не е за народа а за курволяка от ЕС НАРОДЕ СЪБУДИ СЕ СТИГА ВЕЧЕ ГРОБ МОБ ГЕЙбери ТИКВИ УШЕНЦА И БОКЛУЦИ ДА БЛИЖАТ МЕСЕЧНИТЕ ПРОБЛЕМИ НА ЕС

Добави коментар

Водещи новини