Скандално! Возят трупове в училищен автобус (Снимка)

  • 29 декември 2011 07:17

  • 6130
  • 9
Скандално! Возят трупове в училищен автобус (Снимка)
©

Кметът на община Руен Исмаил Осман е прибрал покойник от моргата в бургаската болница с автобус на министерството на образованието, съобщават от Бесове.

Със същия автобус, сядайки на същите седалки, върху които е бил разположен трупът, увит в чаршаф, два дни по-късно малчуганите от близките села около Руен са отишли на училище.

Според сайта в Бургаско било масова практика да се разхождат трупове с всевъзможни превозни средства. Той разполагал с кадри и от 23 ноември т.г., при които се виждало как в лек автомобил „Опел комби" било положено мъртво тяло на мъж със стърчащи крака.

 


 

„Онзи ден от село Зидарово с едно такси прибраха труп, увит в одеало - видях го с очите си", твърди шефът на траурна агенция „Св.Арх.Михаил" Руслан Танков пред сайта. Негови колеги разказват, че са виждали как пред моргата паркира фирмен автомобил на известен производител на пилета и пилешки продукти и как в него, за потрес на пациентите от Хирургическия корпус, намиращ се над самата морга, се натиква още пресен, сгънат на две труп в чувал.

Вчера с микробус, в който се пренасят строителни материали, от моргата е бил изнесен друг покойник, за когото роднините купили от траурна агенция „Аба" ковчег и кръст. Понеже нямало възможност ковчегът да се сложи хоризонтално, те го подпрели вертикално, а починалият хвърлили върху торбите с цимент.

„И с ремаркета ги вземат, и в багажниците ги пъхат, нямат пари да платят за превозването - народът е беден", цитира сайтът думите на санитар от моргата. Специализираният транспорт е трупна линейка на бургаската болница и катафалките на погребалните агенции.

Роднини на умрели се пазарели дори и за суми от порядъка на 30-40 лева, затова предпочитали да си ги вземат с личните коли, поставяйки ги като живи - седнали на задната седалка и облегнати на раменете им, с ремарке или в багажника, вместо да отдадат последна почит на своя покойник, изпращайки го подобаващо.

Последвайте канала на

Десислава Станева
6130 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2011.12.30 | 08:11

7
провинцията ли ви е виновна сега столичани. Утре може вашите деца да се возят в подобен автобус пренасял трупове. Къде са властите за да вземат отношение??? Това вече преминава всякакви граници

2011.12.30 | 08:11

9
Провинцията не е виновна,виновна е бедността и недоимъка на народа.А каква е гаранцията като купиш кола втора употреба и детето ти се вози до теб,че точно там не е имало труп.Или пък масовата ни практика да си купуваме дрехи втора употреба,че точно тези дрехи не са съблечени от някой труп.Това не е редно,но не е редно и народът да е толкова беден.Пазарили са се,какво да правят хората,да дадат това което искат ли.Тази статия е платена от траурни агенции,които се чудят как да накарат хората да им ползват прескъпите услуги.

2011.12.30 | 08:11

8
До 30 % намаление от www.sportnamedicina.com Професионални ортези, протектори и облекло за спортисти. За всички хора, които ценят тялото си .
Деиниал

2011.12.30 | 08:10

4
Нека да уточним че това се отнася за провинцията където хората нямат възможност да си позволят услугите на траурна агенция за извозването на покойника от болничното заведение до дома от там до храма и траурния парк все пак цената на километър е 1,20 като се заплаща и обратния курс

2011.12.30 | 08:10

6
Ти пъкди голям Софиянец, че много разбираш... Как може да се подиграваш на хората.... ти сигурно си преселник, а се пишеш на столичанин...... Трай и мълчи бе боклук червив
Dreadnoughtbg

2011.12.29 | 21:47

1
Ало господинчо ,я да ти видим акта за раждане почти 100% съм сигурен ,че на него пише село или някой малък град.Всички от село София станахте големите граждани :) и като пристигнете "У Софията" и като прихванете селския говор ставате най-големите.90% от населението на София са селяни ,като ходиш там все едно е зоопарк.Ако има как кракът на нормален човек да не стъпи там най-добре.Те кореняците добре правят ,че се махат защото и те немогат да ви траят.

2011.12.30 | 08:10

5
то линейки няма за живите ,че сега транспорта за покойниците е проблема .Лека им пръст .Така сме ние в ПРОВИНЦИЯТА господа софиянци или както казавше един наш велик артист в един голям филм ".....то всички сме от село ,амаааааааа......".

2011.12.30 | 08:09

3
"Роднини на умрели се пазарели дори и за суми от порядъка на 30-40 лева, затова предпочитали да си ги вземат с личните коли, поставяйки ги като живи - седнали на задната седалка и облегнати на раменете им, с ремарке или в багажника, вместо да отдадат последна почит на своя покойник, изпращайки го подобаващо" На покойника му е все тая дали,ще го извозят в лимузина или в ръчна количка,обаче не мога да се начудя на лешоядите поръчали тази статия с едничката цел да не изпуснат некой лев....господа лешояди такава е обстановката в милата ни родина-нема пари ни за живи,ни за умрели....съвета ми към вас е да се въртите около охранените политици и безуморно да ги извозвате към гробищните паркове....
Чичо Митко

2011.12.30 | 08:08

2
Липса на средства. Да не говорим, че хората се отнасят с много по-голямо уважение към покойниците си, отколкото работниците в траурнте агенции. Тези господа третират труповете като боклук, за тях това е само бизнес и правят всичко възможно, за да съдерат няколко кожи от опечалените. Когато пукна, искам да ме запалят на място и да изринат останките в морето (както правят индийците, обаче в реката). И нито лев на тези лешояди!

Добави коментар

Водещи новини