Анализатори: Животът ни кънти на кухо

  • 28 декември 2011 08:32

  • 3129
  • 7
Анализатори: Животът ни кънти на кухо
©

Няма толкова важно събитие през 2011, за което да си спомняме след десет години.

Това каза в студиото на Би Ти Ви социологът Цветозар Томов, където заедно с политолога Румяна КолароваРумяна Коларова Доц. д-р Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 г. в София. Румяна Коларова е университетски и антрополога Харалан Александров коментираха с какво ще запомним отиващата си година. 

Според него все пак отиващата си години се е отличавала с по-голямата обществена активност и събуждането на обществото, със засилване на взаимодействието между повече социално групи.

Антропологът Харалан Александров пък характеризира 2011 като “сива, скучна и печална”. Той смята, че такава ще бъде и идващата година. Образно, според него, нещата в държавата изглеждат така: търкаляне на дънер по надолнище, който от време на време се удря в камък и кънти на кухо.

Александров е най-впечатлен от сблъсъка между реалността и фантазиите. От там според него идвало и кънтенето на кухо. Медиите пък обслужвали целия този процес.

Политологът Румяна КолароваРумяна Коларова Доц. д-р Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 г. в София. Румяна Коларова е университетски, която също коментира отиващата си година в студиото, се върна към времето на тройната коалиция. Тогава животът приличал на една дебела жаба, която стои и изяжда мухите. Според нея 2011 е била по-различна в това отношение, като жабата е отслабнала, а мухите са започнали все по-рядко да влизат в устата й.

Опасното е да не се окажем хора в игра на късмета, които са играли неразумно, предупреди Коларова.

И тримата анализатори обаче бяха категорични, че в страната са нужни спешни реформи, иначе ще останем най-бедната страна в Европа, независимо какво правителство ще дойде на власт.

Проблемът е сериозен, нямаме повече ресурс да понесем отлагането на тези реформи, подчерта Харалан Александров.

Последвайте канала на

Весела Найденова
3129 7

Коментари 7

Добави коментар
Иво

2012.01.04 | 11:40

7
Даже и във момента сме най бедната страна няма смисъл да се открива топлата вода. Лично аз не съм чул нито една антикризисна мярка от това правителство въпреки че тръбят че имало такива сигурно са толкова секретни че крият да не ги открадне някой. Докато Боко-Тиквата е на власт не виждам как ще подобри икономиката като я орязва навсякъде като е голяма безработицата няма да има и данъци кой да плаща най безличното правителство от години.

2012.01.04 | 11:40

5
Има антикризисни мерки, как да няма - като уморят или изгонят и последния човек, тогава вече няма да има криза! Има народ? Има криза! Няма народ? Няма криза!
agabaga

2012.01.04 | 11:40

6
То не бяха шокови терапии една след друга повече от 20 години. Какво ли ни готвят още? Поразените от първите отдавна умряха, много избягаха от Болницата, а тъпите и упорити мазохисти оставаме за експеримента.

2011.12.28 | 13:37

4
През коледните празници, по стар български обичая, всякакви врачки и баячки излизат от тъмните си, умирисани на странни билки и корени обиталища за да врачуват и да предсказват бъдещето.
ЛОША ТЕРАПИЯ

2011.12.28 | 13:29

3
Хора! Ние имахме една прекрасна българска песен за кризата, дълбоко закопана, български рап на близо 10-15 години. Пее се на български върху музиката на Eminem, върху тази песен на видео клипа най-долу в линка. Мисля че името на песента трябва да се казва "Лоша Терапия". Друг вариант това да е "Шокова Терапия". По националното радио се въртеше. Кой е изпълнителя, знае ли някой? ЛИНК: http://www.youtube.com/watch?v=OGk2qmDmvT8
Пьишсх

2011.12.28 | 13:26

2
Ако искате да запомните нещо от идната година, направете нещо запомнящо се.

2011.12.28 | 12:06

1
Харалан Александров е роден на 21 март 1967 в София, в семейството на акад. Александър Александров. Харалан Александров завършва славянска филология в Софийски университет, като дипломната му работа е върху междуетническите връзки в районите със смесено население в България. От 1991 до 1996 учи в НБУ, като преминава курсове на обучение по социална дейност и педагогическа психология към Департамента по поведенчески науки. По-късно получава докторска степен по антропология към Института по фолклор и антропология, БАН. Между 1994 и 1999 специализира и в различни университети в Канада, Словакия, Великобритания, Унгария и Русия. Понастоящем работи върху докторската си дисертация "Identity, continuity and change: the dynamics of reconstructing the organizational culture of an education institution" към University of West of England, Бристол, Великобритания. Харалан Александров е член на Института за взаимоотношения между хората и на настоятелството на Институт "Отворено общество" - София.

Добави коментар

Водещи новини