Институциите трябва да бъдат наказани за инцидента в тунел "Ечемишка", смята експерт

  • 07 февруари 2017 08:13

  • 2396
  • 2
Институциите трябва да бъдат наказани за инцидента в тунел "Ечемишка", смята експерт
©

„Ние също ще поискаме оставката на хората, според които случилото се в тунел „Ечемишка” е случайно”, каза  по Нова телевизия Йонко Иванов, председател на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.

По думите му се тича след събитията.

„Преди две години говорихме за първия тунел. След това стана катастрофа и го затвориха. Тук е същото нещо”, даде пример Иванов.

Според него ще се скрие какво е установила проверката.

Експертът съобщи, че по закон трябва да има човек, който да отговаря за този тунел, да прави регулярни проверки на състоянието му и да вписва всичко в паспорта на съоръжението.

„Институциите трябва да бъдат наказани според Закона за движение по пътищата. Този, които не е дал предписания за състоянието на тунела, да се покажа и да даде обяснение пред обществото”,

Иванов попита, защо когато е правен ремонт на виадукта, не е направен ремонт и на тунела.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2396 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.04.20 | 12:17

2
ЩЕ ИМА НАКАЗАНИ ..НАУЙЕСЕН..ЩЕ НАКАЖАТ МЕТАЧА ..НА ТУНЕЛА..

2017.04.20 | 12:16

1
Оставките не вършат работа, присъди, присъди... това не е инцидент - това е причиняване на смърт поради безстопанственост... Какви прични ще се скрият, видя се констуркцията на 20% е ръждясала, при това, че е подцинкована, значи е обливана от теч с вода и тая корозия върви от около 10 години... Макар и подцинкован метала започва да ръждясва там където има конструктивен срез или отвор, ако го облива вода. А тея течове се виждат много добре къде обливат и без вишки и кой знае какви инспекции...

Добави коментар

Водещи новини