Почистиха коритото на река Марица

  • 01 февруари 2017 15:05

  • 1273
  • 0
Почистиха коритото на река Марица
©

Коритото на река Марица в Свиленград в участък от над 1 километър е основно почистено от наноси и дървесна и храстова растителност по проект на стойност 4,6 млн. лева с ДДС. Очаква се държавна приемателна комисия да издаде акт за завършването на обекта, съобщи кметът на Свиленград Георги Манолов.

В рамките на проекта на общината, финансиран от Междуведомствената комисия по бедствия и аварии, са укрепени бреговете и е изграден хидравличен праг в района на Стария мост. Целта на съоръжението е да запази основите на моста и да намали скоростта на движение на реката, с което да се предотвратят нови наноси, обясни Манолов.

По негови думи обаче държавната политика към реките е сбъркана, след като с поправка в Закона е било вменено на областните управители задължението за чистене на реките без те да имат финасов и човешки ресурс.

Манолов твърди, че общините дори могат да печелят, ако им се делегира правото да възлагат почистване на речните корита от инертни материали, които могат да се използват в строителството.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1273 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини