Експерти: Не пийте вино под 7 лв.

  • 25 декември 2011 13:05

  • 1339
  • 1
Експерти: Не пийте вино под 7 лв.
©

Виното, и най-вече червеното, е неизменна част от празничната трапеза, а българинът знае как да пие червено вино, разказва пред Дарик радио виненият журналист Ясен Захариев. Относно доброто вино, цената е един от ориентирите, съветва специалистът. Според него под 7 лева за бутилка вино трябва да сме склонни да правим компромиси с очакванията си от направения избор.

„Не може да очаквате шедьоври от вино, което струва 5 лева за литър, но може да очаквате и нещо прилично. Разбира се, може да се случи така, че в бутилката или тубата, която си взимате, да откриете нещо разочароващо и отвратително. Често се случва с наливните вина, но това не е правило. Каква да е ценовата категория, зависи изцяло от портфейла. Има различни хора с различен стандарт, очаквания и желания да дадат различни пари за вино. Първото нещо, което човек трябва да си разясни, е колко пари е склонен да даде за бутилка вино и да търси най-доброто в този ценови клас", обясни той.

„Повечето хора търсят златното съотношение между цена и качество. На българския пазар могат да се намерят вина от 10 до 15 лева, които биха могли да предложат много добро качество за тази сравнително ниска за качествените вина цена. Паднем ли под 7 лева, трябва да сме склонни на много компромиси с вкуса, което не означава, че виното е лошо или некачествено, просто неговото качество е доста по-базисно и то е, най-общо казано, в категорията трапезни вина", каза още Ясен Захариев.

Последвайте канала на

Novini.bg
1339 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Владо

2012.04.20 | 13:46

1
Имам колега който ще ви се изсмее с Гъза си Експерти.Човека на заготовка оцет няма да откаже стига да "Върти Главата"(както се изразява) иииииииииииииии Важно е Количеството а не качеството.Наздраве пианки и не се учете от платени Експерти на които плащат за да говорят глупости иииииииии ПОСЛЕДНО - който не си прави сам виното а купува вече е достатъчно прецакан за да се интересува от всичко останало - както казва Бат Боко

Добави коментар

Водещи новини