Военновъздушните сили продължават да помагат в снежния капан (снимка)

  • 12 януари 2017 16:25

  • 5910
  • 0
Военновъздушните сили продължават да помагат в снежния капан (снимка)
© Novini.bg

Днес е поредният ден, в който Военновъздушните сили (ВВС) продължават да помагат за справянето в снежния капан в страната. Усилията им са насочени в снегопочистването в Североизточна България, стана ясно от съобщение на официалната фейсбук страница на ВВС.

Две модулни формирования за борба с бедствията и авариите оказват съдействие за овладяване на усложнената зимна обстановка в област Добрич. Един роторен снегорин и един АТС-95Г от военно формирование 28770 – Балчик се включиха в снегопочистването на общинската пътна мрежа по мааршрут Балчик – Кремена – Дропла – Малина – Преселенци и обратно.

Снимка Фейсбук/ Bulgarian Air Force

От противоположната страна тръгна роторен снегорин на военно формирование 36780 – Щабла. Той оказва съдействие в снегопочистването на общинската пътна мрежа на община Генерал Тошево по маршрут Бежаново – Спасово – Сърнино – Преселенци.

"Независимо от сложната обстановка, в която работят, военнослужещите спазват мерките по безопасност за движение и работа в зимни условия, както и правилата за движение по пътищата съгласно ЗДП", отбелязаха от ВВС.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
5910 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини