Фандъкова: Изчерпват се солите за почистване на снега от улиците в София

  • 12 януари 2017 14:35

  • 13778
  • 1
Фандъкова: Изчерпват се солите за почистване на снега от улиците в София
© Булфото (aрхив)

Наличните соли за снегопочистването в столицата започват да се изчерпват. За този проблем съобщи кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска по време на откриването на обновената сграда на ОДЗ "Лилия" в район "Възраждане", ремонтирана със средства на Столичната община и Камарата на строителите.

Тя добави, че вчера е имало подобен проблем, при който е било потърсено съдействието на държавните органи, за да могат да се придвижат камионите с допълнителни соли за фирмите, ангажирани с почистването, отбеляза кметът.

Фандъкова каза, че сега има соли за още няколко обработки на улиците, но това е временно и ще трябват още смеси. "От няколко дни се извършват обработки с калиеви и магнезиеви соли, а не с натриеви, защото те замръзват", обясни Фандъкова.

Кметът каза, че ще има наложени санкции заради почистването на бул. "Цариградско шосе" вечерта на 10 януари. Няма да бъдат платени 17 хил. лв.

„Няма да пестим пари за зимното почистване на града“, увери днес пред журналисти кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска. „Няма да позволим обаче и да заплатим за нещо, което не е изпълнено“, категоричната беше тя.

„Контролът върху работата на фирмите е изключително сериозен. Имаме строги договори и плащаме само за почистени улици, подчерта столичният кмет. Тя обърна внимание на това, че в София от много години не се е случвало толкова дълго време температурата да не се покачва над минус 10 градуса. Това не е обичайна зимна обстановка“, каза кметът.

„В тази ситуация почистването е много трудно. Полагаме изключителни усилия градът да остане проходим при тежки зимни условия. Основно се работи по поддръжката на основните улици, булеварди и трасета на градския транспорт“, посочи кметът.

От думите на кмета стана ясно още, че до момента не са допуснати сериозни заледявания по трасетата на градския транспорт. „Закъснения има, но транспортът не спира да се движи“, подчерта кметът. Тя информира, че на терен са екипите на фирмите по почистването, Столичния инспекторат, Аварийно-спасителното звено към общината, Пътна полиция, СДВР, които работят денонощно при изключително ниски температури.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
13778 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
химика

2017.01.13 | 09:39

1
Ама путаранова ,на пролет нали трябва да сменяме с колегите праговете на хиляди автомобили.Проблема е че няма такова заваръчно коети да свърши тази заварка.Путаранова ти си Кифла!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини