Русе се оборудва с камери на всяко кръстовище

  • 10 януари 2017 17:04

  • 4461
  • 0
Русе се оборудва с камери на всяко кръстовище
© Булфото (Архив)

Русе ще постави камери на всяко кръстовище, стана ясно от съобщение на общината.

Договор по проект "Интегрирана система за градски транспорт на град Русе - 2 етап" на община Русе е подписан в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Той е по оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г. и е на стойност 24 344 185,59 лева.

От общината съобщиха още, че Русе е единственият град в България, който има одобрен проект за надграждане подобренията в градския транспорт през новия програмен период. Той обхваща изпълнението на шест компонента. Единият от тях предвижда монтиране на видеонаблюдение на възлови кръстовища и точки, през които преминават линиите на градския транспорт с цел дистанционно регулиране на движението, проследяване на натовареността на трафика и бърза реакция при възникнали аварии.

Сред дейностите, които проектът включва, са изграждане на пешеходен надлез между кварталите "Родина 3" и "Чародейка", на пешеходна зона по ул. "Чипровци", реконструкция на бул. "Придунавски", рехабилитация на три пасарелки и на пешеходен подлез при математическата гимназия "Баба Тонка".

Последвайте канала на

БТА
4461 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини