Над метър сняг натрупа в планината в Габровско

  • 10 януари 2017 10:07

  • 19806
  • 1
Над метър сняг натрупа в планината в Габровско
© Булфото

Снежната покривка в планината в Габровско надхвърля един метър, температурата е минус 19 градуса, на места е препоръчително водачите на автомобили да се движат с вериги. Това съобщиха от общинския съвет по сигурността.

Проходът Шипка се преминава при зимни условия, има добра видимост, пътната настилка е заснежена и обработена. Ограничено е движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона за третокласната пътна мрежа в цялата Габровска област.

Пътят към курортния комплекс Узана е почистен, обработен и проходим при зимни условия. Движението на автомобилите там е препоръчително да бъде с вериги.

В равнинната част на общината снежната покривка е около 60 сантиметра, вали сняг. Общинското предприятие "Благоустрояване" почиства градската улична мрежа с 16 машини, общинската пътна мрежа се обработва с 15 машини. Пътищата към всички села са проходими при зимни условия. Пътническият транспорт се движи по разписание по градските и междуградските линии.
Няма населени места без ток, не са получавани и сигнали за бедстващи хора.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
19806 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.01.11 | 18:27

1
Ееее габровлии,вие сте свикнали на студ и сняг! Нали сте си балканджии? А ние от Кърджали се тресем от студ-не сме свикнали на такива зимни условия като вас :)

Добави коментар

Водещи новини