Туристическа фирма подложила на риск 40 японци (видео)

  • 08 януари 2017 09:06

  • 40446
  • 3
Туристическа фирма подложила на риск 40 японци (видео)
© Bulphoto (архив)

След тежката ситуацията, която имахме през изминалите 3 дни, можем да кажем, че нямаме бедстващи хора, няма хора в тежко или критично състояние, или заседнали в преспите. Това каза на брифинг в АПИ министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена.

„Изминалата нощ, с изключение на 2 случая, беше спокойна“, обясни тя.

Министърът благодари на всички, които са се съобразявали с апелите за ограничения на движението и не са навлизали в затворените пътища. „Всички усилия, които положиха институциите в този процес, заедно с гражданите доведоха до това да можем наистина да обобщим една сравнително спокойна ситуация и нощ, която измина“, заяви Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена.

„През изминалата нощ имаше по-тежък случай с превозвач на туристическа фирма.Тя си позволи посред нощ, в затворения път Шумен-Разград да навлезе с автобус с 40 японски туристи и заседна в преспите“, посочи регионалният министър и благодари на екипа на АПИ, който е работил по случая и е извадил туристите при много тежки метеорологични условия. „Пълна безотговорност на тази фирма. Сезирали сме компетентните органи да бъдат санкционирани, защото това подложи на риск 40 чужди туристи в България и това е недопустимо“, коментира Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена.

По думите ѝ вторият случай за изминалата нощ е на гражданин, който е имал претенции кой точно да го спасява.

Главните проходи са отворени - Проходът на Републиката, Хаинбоаз, Айтоски проход, Петрохан и Шипка,  каза още министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка. „Остава да пробием Ришки проход, тъй като там навяванията продължават. Надявам се, че за лекото движение ще можем да пробием и този проход в рамките на деня“, коментира тя. „Очакваме по-сериозно подкрепление от военните, затова да окажем съдействие на екипите на ЕНЕРГО-ПРО на територията на Добрич, Силистра и останалата част от Североизточна България, в която има най-много населени места без ток“, каза още Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена.

Последвайте канала на

Десислава Станева
40446 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
хасан

2017.01.09 | 07:36

3
Прохода на Републиката = Хаинбоаз

2017.01.09 | 01:09

2
всичко е нормално със зимата - ненормално е когато курнелия лиже решетников
Тръба

2017.01.08 | 15:48

1
Всичко е перфектно. Единствено половината "държава" е под снега и няма ток.

Добави коментар

Водещи новини