Обстановката в Русенско започва да се подобрява

  • 06 януари 2017 19:36

  • 11540
  • 0
Обстановката в Русенско започва да се подобрява
© Булфото (архив)

Обстановката в Русенско се подобрява. Само в седем населени места в областта все още няма ток. Без вода са пет, като до няколко часа се очаква в две от тях водоподаването да бъде възстановено.

Това съобщи областния управител на Русе доц.Стефко Бурджиев, цитиран от БТА. Работата на екипите на електроразпределителното дружество продължава. Главните пътища в областта остават затворени, с изключение на пътя Русе-Бяла, по който след 18,30 часа тази вечер е възстановено движението на превозни средства до 12 тона. Бурджиев обясни, че немалко превозни средства са изчаквали от няколко часа край Бяла, за да преминат. Той похвали работата на екипите на Областното пътно управление.

Най-тежко остава положението по направленията за Разград и за Силистра, където на места преспите достигат над два метра. Роторни снегорини се опитват да пробият. Очакванията са до средата на нощта вятърът да затихне и със 76 машини до сутринта основните пътища от първи и втори клас да бъдат почистени и отворени за движение. В шест от общо осемте общини в областта четвъртокласната пътна мрежа е проходима при зимни условия. Изключение правят Ветово и Сливо поле.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
11540 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини