АПИ: Химикалите, които използваме, не действат при изключително ниски температури

  • 05 януари 2017 08:02

  • 10207
  • 4
АПИ: Химикалите, които използваме, не действат при изключително ниски температури
© gettyimages (архив)

Няма да допуснем затъване на автомобили в снега. Това е наша задача, каза инж. Дончо Атанасов - председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) по БНТ.

Той изрази готовността на водената от него институция да предотврати транспортен хаос във връзка с очакваното рязко застудяване. "Ние сме взели превантивни мерки и са мобилизирани около 3000 снегорина", допълни той

"Ние ще затваряме определени участъци от пътната инфраструктура, ако се наложи, ще сложим предупредителни знаци. Ние очакваме да минем през всички най-неприятни природни изненади", посочи още Атанасов. "Химикалите, които използваме, не действат при изключително ниски температури", призна шефът на АПИ.

На брифинга говори и Бойко Рановски - началникът на "Пътна полиция". "Ние сме готови да изкараме максимален брой екипи, които да затварят опредени участъци от пътната мрежа. Всички областни дирекции са предупредени и са готови да подкрепят пътните полицаи със служители на Охранителна полиция. "Ние не можем да сложим полицай на всяко кръстовище, но по основните артерии ще има полицейско присъствие", каза той.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
10207 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Крадливи боклуци

2017.01.06 | 17:25

4
Ей скапани крадци от ГЕРБ,защо в Германия действат а пък тука не,проблема е в краденето майка ви мръсна,обиколил съм и обикалям цяла Европа но тая цигания никъде я няма !!! Крадете много,за това и препаратите не действат при ниски температури !!!!
Тръба

2017.01.05 | 13:25

3
Една атомна бомба в средата ще разтопи и изчисти всичко.
Свинетка

2017.01.05 | 11:49

2
Кви химикали бе нещастници - тва си е чиста сол! Oбикновената индустриална сол Na Cl не е достатъчно ефективна , особено при температури под - 6°С, при които тя спира своето действие, причинява сериозни щети на обкръжаващата пътна растителност, може да замърси водната повърхност, както и източниците за питейна вода и не на последно място - има силно корозийно действие върху бетонови и метални конструкции.

2017.01.05 | 11:28

1
Обществена поръчка да се закупят МОЛИВИ на хората.

Добави коментар

Водещи новини