При силния сняг утре използвайте градския транспорт, призова зам.-кмет по транспорта в София

  • 04 януари 2017 07:57

  • 6157
  • 2
При силния сняг утре използвайте градския транспорт, призова зам.-кмет по транспорта в София
© БНТ

Поставеното от Столична община изискване към снегопочистващите фирми е всички те да са в готовност за предстоящия обилен снеговалеж да реагират по възможно най-бързия начин. Това каза в сутрешния блок зам.-кметът по транспорта на София Евгени Крусев.

60 машини са били на терен през изминалата нощ. Обстановката е нормална, градският транспорт е по график. Снегорините и в момента са в готовност отново да излязат по улиците. Опитваме се да създадем максимално добри условия на движение, заяви Крусев.

Когато е най-тежък трафикът и има снеговалеж, е най-трудно за почистване. В такива случаи като мярка се прилага затваряне на пътни участъци за кратко, за да могат машините да почистят, уточни столичният зам.-кмет по транспорта.

Затова Крусев призова утре и вдругиден, когато се очаква силен снеговалеж, повече хора в столицата да използват градския транспорт, за да се улесни трафикът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6157 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ттттъп

2017.01.04 | 18:55

2
Няма какво да ги призовавате, те тъпите селяндури така са свикнали. Правят си каквото искат без да се съобразяват с никой и нищо. После роптаят и псуват Президент, Мин.председател, Кмет др. Но най-много им е виновна природата, самите те никога не чистят пред офисите си, жил.блокове или къщите си. Българина стана много мързелив и чака някой вместо него да свъши работата и все някой му е виновен за апатията и мързела.

2017.01.04 | 09:37

1
Г-н Крусев,всеки ден пътувам с градския транспорт/наричате го крайградски/ линия №20.Трябваше и Вие да сте тази сутрин в автобуса,който тръгва от с. Локорско в 7,05 ч,за да разберете колко сте подготвени за зимни условия.Не че през лятото е различно.Автобуса аварира и питайте водача как ни докара до кв. Орландовци.Това се случва често,независимо от цената на билета.Каня Ви да пътувате с нас.Заповядайте! Да видим тогава какво ще говорите!

Добави коментар

Водещи новини