Георги Кадиев: Парите за снегопочистване в София са силно завишени заради корупционна схема

  • 22 декември 2011 18:47

  • 903
  • 0
Георги Кадиев: Парите за снегопочистване в София са силно завишени заради корупционна схема
© Булфото

Сумите, плащани на концесионерите за снегопочистване на София, са силно завишени заради корупционна схема.

Това каза пред Радио "Фокус" общинският съветник от БСП Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в. Той допълни, че част от парите се връщат обратно при определени служители в администрацията и с това си обяснява занижения контрол спрямо концесионерите от страна на Столична община и Столичния инспекторат.

Кадиев каза още, че зимата ще продължава да ни изненадва, докато Столична община продължава да се управлява по този начин. Според него, 12-те милиона лева, които се дават за зимно почистване, категорично не оправдават качеството на получаваната услуга. С поискания от общинските съветници отчет на общината за изразходваните средства Кадиев очаква да разбере колко ще струва на общината за почистването на снега денят 22 декември.

Съветникът поясни, че в пиковите часове сутринта, когато всички отиват на работа, на този ден по улиците е било невъзможно да се види снегорин, но пък заради заледяванията са се случили огромни задръствания и безброй катастрофи. Кадиев добави, че е видял много снегорини с вдигнати гребла, което означава, че те се движат, но не вършат никаква работа. Според него общината разчита единствено времето да подобри условията по улиците. „За град като София, който винаги има снеговалежи през зимата, имате специално перо в бюджета, което ви е „зимно снегопочистване”, „поддръжка на улици”, е ненормално при всеки малък сняг да стават такива огромни проблеми”, коментира Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
903 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини