Пожарната инспектира предколедно църкви и кръчми

  • 22 декември 2011 16:26

  • 672
  • 0
Пожарната инспектира предколедно църкви и кръчми
©

В навечерието на празниците пожарникарите в цялата страна провериха 1880 църкви, манастири, увеселителни и туристически обекти в цялата страна, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Внимание в тазгодишните проверки е обърнато на наличието на уреди за първоначално пожарогасене, наличието на условия за успешна евакуация, състоянието на отоплителните съоръжения и електрическите инсталации. Дадени са указания за извършване на инструктажи на персонала и служителите на съответните обекти. Всички църковни служители, които ще участват в отслужването на празничните литургии, са инструктирани за действията, които трябва да предприемат при пожарен инцидент. Приоритетно огнеборците са проверили местата, на които ще бъдат проведени новогодишни концерти и детски тържества. С организаторите на празничните събития са уточнени мерките по осигуряването на пожарната безопасност.

В хода на проверките са констатирани 383 нарушения на правилата и нормите за пожарна безопасност. Най-честите нарушения са свързани с неизправни ел. инсталации, неправилно монтирани отоплителни уреди, нестандартни и подсилени ел. предпазители, неизправни евакуационни осветителни тела, недостатъчен брой противопожарни уреди, складирани материали по пътищата за евакуация и др.

Пожарникарите са съставили 41 акта за установяване на административни нарушения, а в три от случаите е започната процедура по налагане на принудителни административни мерки по чл. 268 от ЗМВР, отнасящи се за спиране от експлоатация на уреди и съоръжения с ограничено действие. Инспекторите са връчили 339 писмени разпореждания за отстраняване на допуснатите нарушения. Изпратени са уведомителни и разпоредителни писма до председатели на църковни настоятелства, йерархийски наместници и до органите за местно управление.

В нощта на Рождество и Нова година са предвидени подсилени дежурства на местата, където ще бъдат проведени тържества и църковни обреди, обясняват от МВР.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
672 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини