Правят нови автокъщи край Дупница

  • 27 декември 2016 08:17

  • 2712
  • 0
Правят нови автокъщи край Дупница
©

Четири нови автокъщи и автоцентър ще бъдат създадени край Дупница. Инвестиционните намерения са внесени в общинската администрация с искане за промени в статута на терените, които са земеделски земи и за разрешение от Общинския съвет за изработване на подробни устройствени планове, съобщава „Стандарт”.

Собствениците на имотите искат и разрешителни за прокарване на електропровод и отклонение от водопровода до бъдещите обекти. Те са в землището на село Блатино, което е между трасето на стария главен път Е-79 и новопостроената автомагистрала "Струма".

Селото е своеобразен център на търговията с автомобили от втора ръка, защото там автокъщите са повече от 30.

Автотърговци масово купуват ниви на цена под 1 лев за кв. метър и оформят площадки за експониране на коли на открито. Печели се и отдаване на обектите или паркоместа под наем.

Край съседното село Яхиново ще бъде разширен съществуващ гараж за товарни автомобили и ще се прави автоцентър с гараж за 10 товарни автомобила, мобилна бензиностанция, газстанция, метанстанция, магазин за авточасти, паркинг с 10 паркоместа, административна сграда, офис помещения, кафене, снекбар.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2712 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини