Борисов: Водата ще е безценен ресурс през следващите десетилетия

  • 21 декември 2011 21:02

  • 1176
  • 3
Борисов: Водата ще е безценен ресурс през следващите десетилетия
©

Ускорихме реализацията на проекти в областта не само на пречистването на водите, но и във водоснабдяването на населението. Водата ще бъде един безценен ресурс през следващите десетилетия.

Това каза министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, който присъства на подписването на три договори за финансиране на проекти за водоснабдяване, канализация и пречистване на отпадъчни води.

Общата стойност на договорите е 100 млн.лв., като средствата се осигуряват от Оперативна програма „Околна среда". Два от проектите са изключително приоритетни за опазване чистотата на Черно море и за развитието на туризма по българското Черноморие.

С 48 млн. лв. община Варна ще разшири и модернизира пречиствателната станция за отпадъчни води на курорта „Златни пясъци", включително дълбоководно заустване и ще се изгради канализация на варненския комплекс „Ален мак".
Община Балчик получава 32 млн. лв., с които ще се извърши реконструкция и модернизация на пречиствателната станция за отпадъчни води от Кранево и от курортен комплекс „Албена".

Третият проект е на община Тервел и включва разширение и реконструкция на пречиствателната станция за отпадъчни води, изграждане и реконструкция на над 20 километра канализационна и водопроводна мрежа.

За последните две години и половина са извършени реални плащания в размер на 800 млн. лв. Това заяви от своя страна министърът на околната среда и водите Нона КараджоваНона Караджова Нона Караджова е министър на околната среда и водите в правителството на Бойко. По думите й за този период плащанията са се увеличили над седем пъти спрямо предходния период на програмата от 2007-ма до 2009-та година.

Министърът съобщи, че по Оперативна програма „Околна среда" са договорени половината от средствата по програмата, в размер на 1.8 млрд.лв., като прогнозите са до средата на 2012-та година да се договори целият ресурс на програмата.

Последвайте канала на

1176 3

Коментари 3

Добави коментар

2011.12.23 | 02:14

3
И затова искаш да я натровиш с добива на шистов газ? Май истина ще се окаже това, което е казал Ванга - "вода няма да има, ще затваряте вода в буркани както сега затваряте туршия"...
2

2011.12.23 | 02:14

2
Сега ми е интересно за какво ще се хванат го псуват по тая тема? Сигурно ще е нещо от сорта на ''Как не те се срам да дадеш толкова много пари за ненужна вода''
3

2011.12.23 | 02:14

1
Съгласен съм с теб винаги го псуват дори когато няма причина.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини