Пускат жителите на Хитрино в селото (видео)

  • 20 декември 2016 09:44

  • 11417
  • 1
Пускат жителите на Хитрино в селото (видео)
© Булфото

Днес в 14.00 часа жителите на село Хитрино ще могат да влязат в селото. Това съобщи вътрешният министър Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. по време на съвместно заседание на парламентарните комисии по вътрешна сигурност и обществен ред и по транспорт, информационни технологии и съобщения във връзка с предприетите действия след инцидента в Хитрино, предаде репортер на Novini.bg

Достъпът на жителите на Хитрино не може да стане отведнъж за всички, това би било отново рисково. Начинът, по който ще стане влизането е по график, който се определя от кмета и общинския щаб. Влиза собственикът, влиза и екип, който прави замерване в сградата, защото пропиленът е тежък газ и има хипотеза, че може да се е насложил в приземните етажи, уточни Бъчварова. Тя добави, че заедно с жителите ще влиза и охрана от МВР.

Ситуацията в селото е овладяна, заяви Бъчварова. Тя обясни, че всички от 12-те дерайлирали цистерни са били в различна позиция, което допълнително е затруднило операцията по извеждането им. Негативно влияние е оказал и силният вятър.

По време операцията по отстраняването на инцидента са работили 3 щаба - национален, областен, общински.

С извеждането на последната цистерна операцията по овладяването на инцидента се смята за приключила. Тя беше с уникална сложност и изискваше решения, които не бяха предварително познати и не би следвало да бъдат взети, заяви Бъчварова.

На съвместната комисия освен че бяха изслушани ресорните министри, пред депутатите бе показан и филм, който онагледява ужаса
от бедствието и работата на екипите.

Докато течеше филмът, Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. обясняваше стъпка по стъпка как са действали екипите при спасителната операция по обезопасяването и извеждането на цистерните.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
11417 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.12.20 | 16:53

1
Майка им гербажийска направиха ни като Алепо!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини