Няма конкретна заплаха за терористичен акт в България, успокои главсекът на МВР

  • 20 декември 2016 08:29

  • 4414
  • 1
Няма конкретна заплаха за терористичен акт в България, успокои главсекът на МВР
© Булфото (архив)

„Няма регистрирана конкретна заплаха за подготвян атентат на територията на нашата страна или обект на нашата страна“, съобщи в ефира на сутрешния блок по Нова телевизия главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов във връзка със снощната атака с камион на коледен базар в Берлин.

Той увери, че МВР е взело всички необходими мерки. Засилено е полицейското присъствие по всички точки на критичната инфраструктура.

Георги Костов обяви, че министърът на вътрешните работи в оставка Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. е свикала заседание на консултативната група по плана за противодействие на терористичните актове.

По думите му, като част от Европейския съюз няма как да не вземем мерки в контекста на изострения потенциален риск от терористични атаки.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4414 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ць

2017.02.22 | 11:59

1
Да. тука няма конкретна заплаха, защото още не е станала! А нашите службички чакат нещо да стане за да се почешат по главата и да кажат: олеле какво стана!? В държави с такива мощни служби се случват такива неща, представям си тука ако някой реши да прави при смъкнатите ни гащи какво ще се случи! Ако някой открадне камион и реши да мине по Витошка , жертвите ще са стотици! То и без това в района на Цум бял човек не можеш да видиш!

Добави коментар

Водещи новини