Криминален психолог: Нападателят в Турция не е действал сам (видео)

  • 20 декември 2016 07:52

  • 4850
  • 2
Криминален психолог: Нападателят в Турция не е действал сам (видео)
© Getty Images/Guliver

За хората преживели събитията в Хитрино ще има сериозни психологически последствия. Те ще имат нужда от психологическа помощ. Това заяви Тодор Тодоров, криминален психолог, в ефира на БТВ.

Специалистът коментира и терористичните атаки от снощи. „Когато някой реши да убие друг, винаги ще намери възможност. Това, което се случи в Берлин вече сме го виждали. Ясно е какво целят тези хора да постигнат - страх, ужас, паника. Но в Турция ситуацията е друга. Защо този човек веднага е бил убит. Мотивите там са други. Този младеж откъде знае, че руският посланик ще бъде на тази изложба? Тук трябва да има по-сериозен поглед“, подчерта психологът.

Според информациите нападателят се свързва с гюленистите в Турция. „Това са твърдения на сегашните турски власти. Аз лично не им вярвам. Този нападател можеше да бъде заловен жив. Реално погледнато той не е бил толкова тежко въоръжен, за да не може да бъде обезвреден“.

Според психологът действията му в момента на нападението говорят много. „Ръкомахането на нападателя показва, че той е много емоционален и се е готвил много за това. Действията му показват и друго – че не е действал сам. В този момент той е неуверен“.

„Не мога да определя какъв е знакът на покушението в Турция, но вероятно има връзка, че се случва в навечерието на важната среща между Турция, Русия и Иран“, посочи психологът.

Той предупреди, че терористите искат да ни накарат да живеем по начин, по който ние не искаме, но ще трябва да се справим с това.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4850 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.12.22 | 07:21

2
Айдеее и тоз голям разбирко се оказа...
гост

2016.12.20 | 14:31

1
със сигурност по-голям от теб!

Добави коментар

Водещи новини