Манолова: С Българската православна църква смятаме да направим и безплатни трапезарии

  • 19 декември 2016 13:36

  • 1336
  • 0
Манолова: С Българската православна църква смятаме да направим и безплатни трапезарии
©

Смятаме да направим и безплатни трапезарии заедно с Българската православна църква и български хранителни фирми. Очакваме неправителствените организации (НПО) да се включат с идеи и реализация и подкрепа да популяризираме тази кампания. Това каза пред журналисти след откриването на кампанията „Не хаби – дари!“ Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на, предаде „Фокус“.

„Кампанията „Не хаби – дари!“ е продължение на тази, която проведохме с хранителния бранш и БЧК през 2016 г. за падане на ДДС върху дарените храни. Това, което изхвърляме ежедневно, може да напълни трапезата на хора, които не могат да си го позволят.

В рамките на тази кампания ще има много и различни инициативи, които да подпомогнат споделянето на храни чрез хранителни витрини под контрола на БАБХ, ресторанти, които ще се включат и ще оползотворяват храни с лош търговски вид и в изтичащ срок на годност“, заяви Манолова. Тя уточни, че започват скромно и символично с безплатни лакомства за Коледа и чаша горещ чай, което и приляга на един коледен базар.

„Убедена съм, че трябва да възпитаваме уважение, респект и любов към храната. Мотото на кампанията е „безОСТАТЪЧНО щастливи“, защото храната е здраве, живот, съпреживяване, удоволствие, щастие и не трябва да пилеем тези късчета щастие безотговорно“, добави Манолова.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1336 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини