Изчезналият в планината Тодор: Не съм го направил нарочно (видео)

  • 17 декември 2016 08:39

  • 23259
  • 5
Изчезналият в планината Тодор: Не съм го направил нарочно (видео)
© Булфото (Архив)

Не съм го направил нарочно, просто исках да прекарам време в планината, когато заваля сняг, "да се изкефя". Това заяви Тодор Владимир, когото Планинската спасителна служба издирваше няколко дни.

Тодор разказа, че е тръгнал за Стара планина с нагласата да остане там няколко дни. Заваляло обаче сняг и той си направил заслон. През това време му пада обхватът на телефона и той губи връзка със своите близки. "Тлефонът ми е смотан", коментира той пред Нова телевизия. "Не съм искал да ставам известен", декларира още Тодор. След като газта му свършва, той решава да се отправи към хижа "Васил Левски", където разбира, че е издирван.

Приятелката му Деница коментира, че не смята, че един човешки живот трябва да се измерва в цифри. Думите й бяха във връзка с предполагаемите суми, които Тодор ще трябва да плати за издирването си, в която се включиха и военните. Тя каза, че не знае дали Тодор е имал застраховка. "Говорихме, че трябва да си направи", отбеляза Деница. Приятелката на планинаря посочи, че двамата са се чули вчера и издирваният Тодор е бил добре.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
23259 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
тнв

2016.12.19 | 08:44

5
ако беше най добрата с тези 771 УЧАСТВАЛИ ДОСЕГА ЩЕШЕ И ДА Е ИЗМЕТЕНО...................КОЛКО ТРЯБВА ДА ЗАПЛАТИ ЗА ТИЗИ СВОЙ ХОРА ЗА ДА ГИ ИЗДИРИМ ЧЕ СА УЧАСТВАЛИ НА ХИТРИНО ДРУГАРКАТА МИЛИЦИОНЕРКА..................

2016.12.19 | 08:44

4
Човекът е свестен, стои в планината без никакви развлечения. Просто не трябва да има издирване на такива планинари, всеки да си преценява сам възможностите за оцеляване.

2016.12.19 | 08:44

3
Сегашната грижа за хората е неправилна - ще те спасяваме ако се загубиш в планината, сложи си каска, сложи си колан, включи светлини... глупави закони...
тт т

2016.12.19 | 08:44

1
Кой те накара да идеш в балкана в зимни условия ??? Плащаш си сам разходите за издирване!!! Няма българите да плащат за твоята безодговорност!!!
гоги

2016.12.19 | 08:44

2
Точно така -но и всички преди него също трябва да си платът не само той.

Добави коментар

Водещи новини