РИОСВ-Шумен: Няма вредни токсични вещества в атмосферния въздух в района на Хитрино

  • 16 декември 2016 17:19

  • 1134
  • 0
РИОСВ-Шумен: Няма вредни токсични вещества в атмосферния въздух в района на Хитрино
© Булфото

Всичко е в норма, няма вредни токсични вещества в атмосферния въздух и опасност за здравето на хората. Това каза пред журналисти директорът на РИОСВ-Шумен Евелина Шишманова.

Тя увери, че замерването на чистотата на атмосферния въздух с мобилната автоматична станция ще продължи.

Главният секретар на РЗИ-Шумен д-р Илияна Лозанова каза, че са взети проби вода от съседните на Хитрино села - Черна, Добри Войников, Върбак, Тимарево и Сливак. "Водата в тези населени места отговаря на изискванията на Наредба 9 за водата за питейно-битови нужди. В с. Каменяк беше спряно водоподаването, но днес е възстановено, тъй като излязоха трите последователни резултата от взетите проби вода и там водата също отговаря на изискванията", уточни Лозанова.

Управителят на ВиК-Шумен инж. Красимир Марков каза, че от дружеството са спокойни за качеството на водата за питейни нужди, тъй като водоизточниците, които ползваме към момента, се намират на около 5 км. западно и югозападно от Хитрино.

Шишманова отбеляза, че само в началото на инцидента е имало завишение на въглероден диоксид и фини прахови частици, които след потушаване на пожара са влезли в норма. Оттогава не е имало завишение на нито един компонент на атмосферния въздух.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1134 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини