Над 20 планиски спасители ще търсят изгубилия се в Стара планина Тодор

  • 16 декември 2016 08:27

  • 3579
  • 0
Над 20 планиски спасители ще търсят изгубилия се в Стара планина Тодор
©

Над 20 планиски спасители ще се включат днес в издирването на Тодор Владимиров, който изчезна преди няколко дни в Стара планина. Те вече са в базата си в хижа „Васил Левски”.

Очаква се те да се разделят на три групи и да тръгнат към хижа „Добрила”, хижа „Рай” и хижа „Равнец”. Планинските спасители ще минат през всички маркирани пътеки.

40-годишният мъж изчезна в района над хижа "Васил Левски". Основното предположение е, че той се е изгубил и е потърсил скривалище, за да може екипировката да го предпази от ниските температури. Знаем, че е имал добра екипировка и вода и храна, които да му стигнат за 4-5 дни.

„При трайно минусови температури шансовете за оцеляване вече пети ден намаляват драстично. Шансовете са малки, но ние продължаваме. Днес времето е по-ясно. Температурите са около минус 15-16 градуса. Когато нямаме локализация и туристът се е отклонил от маршрута. Който се е отклонил от пътя, поставя под риск живота си. Надявам се да го намерим. Когато това стане, Тодор ще бъде поет от лекарите на общинската болница”, коментира за „Здравей, България” и Нова телевизия кметът на Карлово Емил Кабаиванов.

По думите му десетки са случаите на изчезнали туристи в района.


 

Последвайте канала на

Десислава Станева
3579 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини