Машинист: Технически проблеми, а не висока скорост е причина за трагедията в Хитрино

  • 13 декември 2016 20:09

  • 66528
  • 3
Машинист: Технически проблеми, а не висока скорост е причина за трагедията в Хитрино
©

Технически проблеми, а не висока скорост е причина за трагедията в Хитрино. В това е убеден председателят на Синдиката на машинистите Диан Димитров. Той е колега на тримата машинисти от авариралата композиция.

По думите му държавата е абдикирала от проблемите на жп транспорта.

Димитров има 20-годишен стаж като локомотивен машинист на товарен влак. Часове преди смъртоносния взрив минава по същото трасе. По думите му всичко е било наред. Според него не човешка грешка, а технически проблеми и повреда в цистерната са довели до експлозията.

„Високата скорост може до дерайлиране да доведе, но цистерните са обезопасени, няма как да се взриви. От търкането на спирачките, предната вечер имах същия проблем, оттам се е възпламенило”, коментира Димитров пред БТВ.

Той увери, че вагоните са били подредени според разпоредбата, която е била стриктно спазена. Контролът е изключително строг.

„Щом чухме за инцидента си казахме - хайде машинистите изгоряха”, коментира още Димитров.

Затова машинистите настояват за цялостна промяна в жп транспорта, но сега, а не след поредната трагедия.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
66528 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
someone

2016.12.27 | 21:05

3
каква държава бе нали това е частна компания? какво ми замесвате държавата и БДЖ има си частна компания , която си има собственик , тяхна си е вината ако е технически проблем.
-

2016.12.15 | 18:25

1
пътя е на бдж, бдж е на държавата...
гост

2016.12.27 | 21:04

2
Всяка фирма отговаря пред закона,но има фирми над закона това всеки го знае. Да не се плащат данъци,осигуровки,работа с ненормирано работно време и още колко....неща... Трябва да се проверяват повече фирмите които осигуряват работещите на минимална работна заплата.

Добави коментар

Водещи новини