Синдикатите: Стачката в БДЖ постигна целите си (видео)

  • 21 декември 2011 12:05

  • 1473
  • 0
Синдикатите: Стачката в БДЖ постигна целите си (видео)
©

Постигнатите резултати категорично доказват, че стачката в БДЖ е успешна и постигна своите цели.

Това заяви на пресконференция президентът на КНСБ Пламен Димитров

Той поздрави стачкуващите железничари за куража, който са имали, за да отстоят интересите си. "Стачката не е на синдикатите, тя е на железничарите. Резултатите от нея са въплътени в договореностите с ръководството на БДЖ. Стачката доведе до подписването на много важните колективни трудови договори в дружествата в БДЖ - "Товарни превози" и "Пътнически превози". Тези договори запазиха доходите на железничарите и това нямаше да бъде факт, ако не бяха подписани. Много е важно, че протестът беше подкрепен не само от синдикатите, но и от обществото", категоричен бе Димитров.

Той посочи, че постигнатото е максимално възможното при преговори с една компания, която се намира в много тежко състояние. "Смятаме, че реформите в железниците трябва да продължат и сме готови да участваме активно в тяхната реализация. Трябва да се работи за инвестиции в железопътната мрежа и модернизирането на влаковете", заяви президентът на КНСБ.

Председателят на Синдиката на железничарите в БДЖ Петър Бунев заяви, че за обществото е останало малко неразбрано, че влакове се спират не заради стачката, а това е част от реформата в железниците. Той поясни, че синдикатите са отстъпили в някои от исканията си към ръководството на БДЖ, но това, по думите му, е било съгласувано с железничарите. Като важни постижения в подписания колективен трудов договор синдикалистът посочи запазването на заплатите, класа и заплащането на нощния и извънреден труд на служителите. "Подписаният колективен трудов договор е за 2 г. и дава една по-дългосрочна гаранция на служителите в железниците", каза още Петър Бунев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1473 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини