МВР: Източването на цистерните в Хитрино ще се осъществи при минимален риск за хората на терен

  • 11 декември 2016 18:58

  • 11941
  • 2
МВР: Източването на цистерните в Хитрино ще се осъществи при минимален риск за хората на терен
© Булфото

Премиерът Бойко Борисов благодари на екипите, които работят за претоварването на цистерните, съобщи пресцентърът на МВР.

Взети са всички необходими мерки за безопасното преместване на полипропилена от едно място на друго, вече е претоварена първата цистерна с 20 тона, продължава се с останалите. Действа се изключително внимателно при стриктно спазване на всички норми и правила за боравене при такива обстоятелства. Очаква се доставката на два големи крана от Румъния, с които ще се извърши и придвижването на цистерните от района. По-рано тази сутрин е извършена рискова операция за преустановяването на излив на газ, направен е щателен оглед по къщите, забелязано е, че някои от каменните настилки в домовете са нагрети, те са обработени с пяна от пожарникарите за недопускане на други инциденти.

Предприети са мерки за оценяване на щетите, експерти вече влизат и правят огледи на най-пострадалите имоти. Първите суми от по 325 лева ще бъдат преведени на общината и ще се дадат на хората. Създадена е организация МВР да окаже съдействие за бързото установяване на самоличността на жителите, които са без лични документи. Предприети са стъпки, включително и с помощта и инициативата на Строителната камара, за да се осигурят средства за построяването на разрушените домове. Премиерът напомни, че предприетата операция по претоварването на цистерните е изключително опасна, работи се денонощно, процесът е бавен, но няма да се допусне риск за живота на хората, които работят на терен.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
11941 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ko?

2016.12.12 | 08:27

1
Бойко взривява влакова за да може след това да се докаже че е уж съпричастен!
аман от прости хора!

2016.12.12 | 08:28

2
Колко си прост! Като по-голямата част от народа,нещастник,затова сме кенеф а не държава.

Добави коментар

Водещи новини