Жител на Хитрино: Видях ослепителна зелена светлина

  • 11 декември 2016 06:54

  • 40494
  • 1
Жител на Хитрино: Видях ослепителна зелена светлина
© Булфото

Изведнъж се появи един зелен гръм, казах си - бомба падна. Зелен казвам, защото първо се чу много тежък гръм, а после дойде и ослепяваща зелена светлина. Така описа пред "Телеграф" ужаса, който е изпитал Селедин Съткиев от Хитрино, след като влакът убиец изпепели махалата му и погуби поне седем души вчера сутринта.

Часът е 5,41 в събота. 42-годишният Селедин се върти в леглото си на ул. "Възраждане" в Хитрино. 4-5 къщи по-нататък фурната вече работи, двама работници месят и пекат хляб в очакване да се събуди селото. Минута по-късно селото, център на едноименната община, е разтърсено от зловещ взрив. Тътенът се чува в радиус от 15 километра. В Шумен уплашени граждани излизат по прозорци и балкони, помислили, че е станало земетресение. В сърцето на Хитрино, близо до жп стрелката, на метри от прелеза пред общината е дерайлирал влак. Една от цистерните, превозваща пропан-бутан, е избухнала, взривът може да се сравнява само с ударната вълна на гигантска бомба.

Аз вече не спях, таман щях да ставам след десетина минути. Като гръмна видях себе си как се премествам ей така и изхвърчавам заедно с мебели, багаж, нападаха върху мен, последно ме удари дограмата, разказва Селедин.

В първия момент мъжът си помислил, че или е започнала война и има бомбардировка, или над селото е катастрофирал пътнически самолет. С влаковете, които минават през самото село, а линията разполовява Хитрино, местните са свикнали и композициите обикновено не развалят съня им.


 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
40494 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
papa Grigorij XIII

2016.12.12 | 08:17

1
Е, айде ся - първо гърмът, пък после светлината - това некви други физични закони са настъпили нещо. Ако няма какво да се каже, нека да не се пишат глупости поне. Жалко за хората, които напуснаха света по такъв ужасен и нелеп начин.

Добави коментар

Водещи новини