Студенти - чалгаджии: Не сме измъчвали прасето

  • 20 декември 2011 20:47

  • 1618
  • 3
Студенти - чалгаджии: Не сме измъчвали прасето
©

"Съжаляваме, че участвахме в играта с прасето - направихме антиреклама на себе си и на университета. Но твърдим, че не сме го измъчвали нито в клуба, нито след това. Прасенцето, което спечелихме като Голямата награда на студентското парти, беше след това заклано по хуманен начин на поляна край общежитието, сготвихме го и го изядохме. Не е имало издевателство над животното."

Това разказаха двамата студенти от Техническия университет в Габрово, чиято снимка с прасенце разбуни миналата седмица Фейсбук.

Първокурсникът Илия Малчев от ямболското с. Тенево и второкурсникът Георги Георгиев от Плевен бяха извикани вчера от ректора на университета проф. Райчо Иларионов, за да разкажат случая пред журналисти, защото "в интернет са разпространени много измислици".

На срещата присъстваше и собственикът на чалга клуба Иван Караджов. Той промени версията си, изказана в четвъртък пред репортер на "24 часа". "Действително партито бе обявено като "Хвани прасето", а наградата бе осигурена от заведението", призна Караджов. Седмица по-рано твърдеше обаче, че прасенцето било донесено от клиент и после прибрано от него.

Караджов припомни, че игра с прасе не е ноу-хау на неговото заведение. Преди време Иван и Андрей били гонили прасенце в тв предаване, но никой не е подел кампания срещу тях.

Според разказа на двамата студенти намазаното с олио прасенце било пуснато в кръг от участници, които с различни игри трябвало да го пипнат. "Никой не се е гаврил с животното, гонихме го например с патешко ходене", разказа Георги. Двамата с Илия преборили конкуренцията и накрая получили прасенцето като награда. По думите им разказите на "очевидци" във фейсбук за мъчения над животното били измислици.

Ректорът проф. Иларионов се извини на обществеността от името на университета и на студентите, но заяви, че "престъпления няма, има некоректност". Това не е най-престижното нещо, с което могат да се веселят студентите на своя празники аз не ги оправдавам, но това са млади хора, сгрешили са. Той отказа да съобщи ще има ли административно наказание за студентите.

Последвайте канала на

Novini.bg
1618 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
отвратен

2014.12.19 | 11:04

3
И тези бъдещи висшисти, "цвета на нацията", утре ще имат претенцията, че са: а) по-добри от теб; б) европейци; в) културни и/или образовани; г) нищо от изброеното.
отвратена

2011.12.22 | 20:38

2
И на мен ми се повръща!!!!Що за изроди могат да се "веселят", измъчвайки и убивайки животинче..Измет!!!!!

2011.12.22 | 20:38

1
prosto mi se povrushta ot tozi narod

Добави коментар

Водещи новини