Проходът Шипка се преминава при зимни условия

  • 01 декември 2016 10:31

  • 1276
  • 0
Проходът Шипка се преминава при зимни условия
© Булфото (архив)

В Габрово 23 машини на общинското предприятие "Благоустрояване" почистват и опесъчават градската пътна мрежа от натрупалия се сняг. Времето е облачно, вали мокър сняг, снежната покривка е около 10 сантиметра, а температурата е минус 1 градус. Това съобщиха днес от общинския съвет по сигурността.

Проходът Шипка се преминава при зимни условия. Пътната настилка е мокра, почиства се и се опесъчава постоянно. Температурата на въздуха е минус 6 градуса, дебелината на снежната покривка е 10 сантиметра. Забранено е движението на тежкотоварни автомобили с обща маса над 10 тона. Пътят към туристическата местност Узана е проходим при зимни условия, а видимостта е ограничена до 500 метра заради мъгла. Височината на снежната покривка е 10 сантиметра, а температурата на въздуха е минус 7 градуса.
Пътните настилки по направленията Габрово - Трявна, Габрово - Севлиево, Габрово - Дряново, както и пътят към курортния комплекс "Люляци" са мокри, почистени и проходими.

Общинският пътнически транспорт покрива всички градски и междуградски линии. От общинския съвет по сигурността съобщиха, че не са постъпвали сигнали за бедстващи хора.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1276 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини