Отпускат 289 928 лв. за рехабилитация на военноинвалиди и ветерани от войните

  • 30 ноември 2016 14:46

  • 762
  • 0
Отпускат 289 928 лв. за рехабилитация на военноинвалиди и ветерани от войните
© Булфото (архив)

Правителството одобри допълнителен трансфер в размер на 289 928 лв. по бюджета на Държавното обществено осигуряване. Със средствата ще се разплатят извършени разходи за престой и ползване на дейности и услуги от правоимащите лица по Закона за ветераните от войните и Закона за военноинвалидите и военнопострадалите през третото тримесечие на 2016 година. Това съобщи пресслужбата на кабинета.

Двата закона регламентират правото на тази категория лица на престой и ползване на дейности и услуги в базите на "Профилактика, рехабилитация и отдих" ЕАД, като изрично предвиждат, че необходимите за целта средства са за сметка на централния бюджет.
С друго постановление бяха направени вътрешнокомпенсирани промени по бюджета на Министерство на здравеопазването за 2016 година. Недостигът на средства по бюджетните програми "Държавен здравен контрол", "Промоция и превенция на незаразните болести", "Профилактика и надзор на заразните болести", "Контрол на медицинските дейности, здравна информация и електронно здравеопазване", "Осигуряване на кръв и кръвни продукти", "Спешна медицинска помощ" и "Администрация" се осигурява за сметка на предвидените разходи по други политики и програми, по които са реализирани икономии, без да се променя общият размер на разходите по бюджета на министерството.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
762 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини