Успешно завършиха процедурите по  разработване на новите планове за управление на Пирин и Витоша

Преди няколко дни  успешно са били финализирани процедурите, свързани с изработване на плановете за управление на планините Пирин и Витоша, съобщи председателят на Национална гражданска коалиция "Природа за хората и регионите" Филип Цанов.

От Оперативната програма "Околна среда", от Управляващия орган и от Министерство на околната среда и водите са излезли с официално становище. Според него  "плановете са изпълнени  качествено и отговарят на предварително определените критерии в заданията".

Следващият  етап е министърът  на околната среда и водите  да разпореди провеждане на Висш  експертен екологичен съвет /ВЕЕС/, на който да се разгледат и утвърдят плановете. Съветът е помощен орган, подпомагащ работата на министъра. В него влизат представители на различни държавни институции, кметове, областни управители, други заинтересовани страни и неправителствени организации.

Решенията на ВЕЕС не са задължителни за МОСВ. Последната стъпка е приемане на  новите планове за управление от Министерския съвет по предложение на министъра на околната среда и водите. След повече от десетилетие, най-после ще се даде възможност да започне цялостната модернизация на всички съоръжения на Витоша, включително и възстановяване на Княжевския лифт. За Банско -  ще може да започнат законови процедури за изграждане на дългоочакваната втора кабина.

Коментари

  1. 2016.12.03 | 16:47

    Имате грешка! От 5 години директор е Снежана Петрова, която похарчи 5 млн евро пари и Витоша е в още по-окаяно състояние.

  2. 2016.12.02 | 00:38

    Eто че когато се заемат сериозни и отговорни хора с изготвянето на плановете за управелние нещата могат и се получават. Витоша е в окаяно състояние, немалка вина за това разбира се има некадърника Тома Белев, който съсипа тотално планината докато се изживяваше като нейн директор.

  3. 2016.12.02 | 00:34

    От кога се надявам на нови лифтове на Витоша, живота си давам за тази планина, а не мога да я посещавам

  1. 1

Напиши коментар

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Имат ли култура българските шофьори?

Имат ли култура българските шофьори?

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?