Скулптори от осем държави ще ваят фигури от лед в Русе

  • 29 ноември 2016 16:17

  • 1226
  • 0
Скулптори от осем държави ще ваят фигури от лед в Русе
© Булфото (архив)

Десет скулптори от осем държави ще ваят фигури от лед в третото издание на "Русе Айс фест", съобщи директорът на общинската дирекция "Хуманитарни дейности" в Русе Ирена Петрова.

Скулпторите, които ще работят по темата "Замръзналото кралство", ще пристигнат на 18 декември в града. За фестивала общината е купила специална мобилна зала с леден генератор, в която фигурите да се запазят до 15 февруари идната година.
Конструкцията представлява квадрат с размери 12 на 12 метра. Тя трябва да бъде сглобена до 5 декември, след което предстои подготвителна работа до пристигането на скулпторите.
"Русе Айс фест" е част от традиционния Коледно-новогодишен фестивал на общината, чието официално откриване ще бъде поставено със запалването на светлините на 13-метровата елха. В програмата ще се включат детски музикални състави, както и Общинският духов оркестър на Русе.
По време на фестивала ще се организира и кинопанорама "Италия днес" с прожекция на четири филма.
Програмата включва и много коледни концерти на детски формации, както и на Общинския духов оркестър с участието на Марина Господинова и Венцислав Благоев, на Васил Петров, а също и на Георгиос Филаделфевс /тенор/ и Евгени Желязков /пиано/.
Специално за русенци Коледен концерт-спектакъл ще изнесе и Веселин Маринов - на 22 декември на сцената пред сградата на общината.
Коледното надиграване ще се състои на 10 декември, а на 23 декември ще бъде и традиционното коледуване "Коледо, ле", с участието на коледарски групи от региона. Фестивалът ще завърши на 31 декември вечерта с изпълненията на Милена Славова, а оркестърът и солистите на фолклорния танцов театър "Найден Киров" ще се погрижат за празничното хоро на централния площад пред Общината.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1226 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини