В кампанията против Банско, освен швейцарци, еколозите включват и немска телевизия

  • 28 ноември 2016 09:09

  • 2668
  • 8
В кампанията против Банско, освен швейцарци, еколозите включват и немска телевизия
©

Само няколко дни след, като Банско спечели приза "Европейски град на спорта-2017" и курортът влезе във топ 25 на Световните ски дестинации, отново започна поредната серия провокации срещу него. Този път, освен нашите зелени и швейцарските частни фондации, се включи и немската държавна телевизия ARD.

В ски зона Банско се е появил екип на телевизията, придружен от "еколозите" Тома Белев и Александър Дунчев от швейцарската офшорка WWF. След като години наред безуспешно се опитват да дискредитират Банско, и курорът след всеки изминат сезон става все по-посещаем и известен, сега са решили да използват чужда телевизия срещу него. Местните хора, който са били интервюирани, са изключително възмутени от тенденциозните въпроси на немските журналисти.

Основен акцент в репортажа е бил защо се правят възстановителни дейности по ски пътя, които беше разрушен от наводненията. Стихията отнесе и няколко моста, затрупа и затлачи реката с хиляди тонове камъни и дървета. В момента целият град, община, хотелиери, местното население и концесионерът бързат да се справят със щетите от бедствието по ски пътя, и той да бъде отворен за началото на ски сезона и празниците. В помощта се включиха и държавните и общински институции, включително и Министерство на околната среда и водите, които изключително оперативно и бързо дадоха всички необходими разрешения за извършване на възстановителните дейности.

 След като цялото българско общество, разбра какво представляват еколозите у нас, че не се интересуват от нищо друго освен от пари, сега се опитват да привлекат съмишленици от други държави, заедно с които да работят срещу България и българския туризъм. В случая е учудваща и позицията на немската телевизия. Дали така оходно правят репортажи срещу техните най-известни ски курорти. Изумителен е и фактът, че държава в която има хиляди лифтове, влекове и писти се огледа в нашите зимни курорти където има не повече от 30-40 лифта и 150-200 километра писти. Сигурно завидяха, че и английски и руски туристи вече освен летните ни дестинации, предпочитат и зимните. 

Вместо да се ровят из Банско, дали не е по-добре от тази немска държавна телевизия ARD да отидат на границата с Турция, за да видят как ни заливат тълпи мигранти. Защо не снимат бунтовете в Харманли породени от сбърканата политика на канцлера им Ангела Меркел. Вместо това, заедно с българските зелени родоотстъпници, правят тенденциозни репортажи срещу едно от малкото места, с които сме известни и се гордеем пред целия свят. Ако немците толкова са се загрижили за опазването на българската природа, да вземат да направят сравнението, че в Германия зоните Натура са едва 8%, и то по-голямата им част във Балтийско море, докато у нас са цели 35% от страната.

Че подготвеният материал от телевизия ARD, е преднамерен, целящ злепоставянето на България, българските институции и Банско говори фактът, че немските журналисти са отказали да снимат всички хора, които са изразявали позитивно мнение.

Този телевизионен материал ще бъде използван за нова серия негативни кампании, насочени най-вече да бъде провалено приемането на Новия план за управление на Национален парк Пирин, който ще даде възможност да бъде изградена дългоочакваната от всички любители на зимните спортове и туризъм втора кабина.

Настояваме Външно министерство, в лицето на Даниел Митов, да отправи нота и да извика на среща немския посланик у нас. На която той да отговори на въпроса, кое налага и защо, немската държавна телевизия да прави компрометиращи филми срещу България и Банско.

Докога институциите в страната Президент, Министър председател и Парламент ще си затварят очите пред наглия системен рекет над цялото общество и бизнеса, налаган от няколко, финансирани от чужбина лица и неправителствени организации.

Последвайте канала на

Novini.bg
2668 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Орлин

2016.12.01 | 12:39

8
Банско наскоро бе обявен за европейски град на спорта за 2017 г., а този никаквик Белев ще саботира сезона сега. Наглец и изнудвач.
Кифла

2016.12.01 | 12:39

7
По време на 90-те мотото беше да се съсипе всичко постигнато по времето на бай Тошо, за да може да се разграби и да се окраде. Така се родиха олигарсите. Сега едни други хора искат да използват познатата техника като искат да съсипят зимния ни туризъм, за да могат да разграбят каквото могат от него и да изсекат горите ни. Естествено, че докато има зимен туризъм и курортите ни са посещавани ще се полагат много грижи за запазване на природата в тях. Ако ги съсипем няма кой после да се грижи за природата. Зелените много добре го знаят това. После ще искат да усвояват яко пари, за да броят гъсениците по чукарите и други безсмислени проекти.
Мими

2016.12.01 | 12:38

6
Докато законите ни позволяват на всякакви да тъпчат и плюят по родината си, няма да се оправим никога. Посочете ми друга страна го има това. Дори и в една Турция, ай си се осмелил да плюеш по родината си, ще бъдеш вкаран в затвора.

2016.11.29 | 16:03

5
Конкурентни зимни курорти най вече зад граница плащат тлъсти суми на така наречените "ЗЕЛЕНИ АКТИВИСТИ" не знам защо ги наричат зелени може би заради доларите подкуп.Такива продажни мекерета нямат място във БЪЛГАРИЯ
Лили

2016.11.28 | 23:42

3
Факта, че автора не знае кога се пише "който" и кога "които", сам по себе си доказва, защо мафиотите започнаха да поръчват чужди медии. Немците едва ли ще допуснат неграмотен автор да им пише статиите.
Цолов

2016.11.28 | 23:44

4
Абе щом са допуснали да бъдат подведени от доказан лъжец и измамник като Тома Белев, не ми ги хвали. Няма да се учудя, ако и те са в един кюп с този нехранимайко и получават пари от едно и също място!
Моник Димитрова

2016.11.28 | 14:28

2
от много места взима пари тоя, не мога да се ориентирам, от къде я изкопа тая немска телевизия, пък швейцарци му плащали заплата
костадин

2016.11.28 | 13:30

1
типично по нашенски я не сакам на мене дае добре сакам на вуте да е зле така расаждават само нарекли се зелени те са на принципа да си напълним гушките

Добави коментар

Водещи новини