Проф. Константинов: Бежанците не могат да се интегрират

  • 28 ноември 2016 08:27

  • 12253
  • 2
Проф. Константинов: Бежанците не могат да се интегрират
©

Бежанците в Харманли са повече жертви, отколкото заплаха. Всички в България, които се страхуват, трябва да бъдат спокойни, че бежанците няма да ни превземат. 

Това каза в сутрешния блок на БНТ социалният антрополог Харалан Александров, който коментира темата за бунта в Харманли. Заедно с него гости бяха проф. Михаил Константинов и Красимир Кънев, председател на Българския хелзинкски комитет. Законите трябва да се спазват. Тези хора трябва да разберат, че ако искат помощ от нашата държавата, трябва да го направят по легалния начин. За тази работа има ГКПП, обяви проф. Константинов. Основният проблем е, че бяха разбичкани и разбомбени диктатурите в Близкия Изток и Северна Африка. Да те бяха дикатури, но българите ходиха да рабоят там. Тези хора няма да се интегрират тук. Под това се подписвам с две ръце. Трябва да ги върнем в родините им, а САЩ да дадат същите милиарди, които дадоха за войните, за да можем да възстановим Афганистан, Сирия, Ирак, Либия, предложи той. Абсолютно недопустимо е да се хвърлят камъни по българската жандармерия. Вместо веднага да се потуши бунта, властите оставиха той да се разшири. Пак ще повторя, че международното положение е виновно, че тези хора дойдоха тук.

Случилото се в Харманли се дължи на противозаконното затваряне на центъра, каза Кънев. Този лагер стана затвор. Там имаше 20-30 души с краста, а от свобода се лишиха хиляди. По-буйните от тях реагириха. Държавната агенция за бежанците трябва да си понесе отговорността за това. В предизборната кампания също се изговриха много лъжи за лагера, допълни той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
12253 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.12.08 | 15:47

2
ГРЕШИШ, САМО КОМУНИСТИТЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ ИНТЕГРИРАТ. ВСИЧКИ ДРУГИ МОГАТ! КОМУНИСТИТЕ СА ЗЛО.
Лили

2016.11.29 | 10:56

1
Колкото интегрираха циганите тез са по зле

Добави коментар

Водещи новини