Банковите сметки на "Общински пазари - Шумен" са запорирани

  • 24 ноември 2016 16:29

  • 1154
  • 0
Банковите сметки на "Общински пазари - Шумен" са запорирани
©

Банковите сметки на обявеното в ликвидация общинско предприятие "Общински пазари - Шумен" са запорирани, стана известно на днешното заседание на Общинския съвет в областния град.

Бившият управител на дружеството Тодор Тодоров каза пред репортер на БТА, че причина да внесе искането за запор на сметките в Районния съд в Шумен е притеснението му, че няма да му бъдат изплатени обезщетение за неизползван отпуск за около 5 години, след като първо е написал писмо до кмета и до ликвидатора, че трябва да получи такова за преждевременното му освобождаване.

Темата предизвика бурни дебати и реакции на днешното заседание на Съвета.

Общински съветници и кметът Любомир Христов отправиха към Тодоров въпроси, свързани със стопанисването и управлението на дружеството, за сключени от него договори, анекси и други според тях нередности в дружеството.

Тодоров заяви, че ще съди част от съветниците за клевета и ще поиска да се направи проверка от съответните компетентни органи във връзка с поставените въпроси.
По предложение на общинския съветник Даниела Русева ще бъде изготвен анализ и предложение за решение, след което ще се пристъпи към гласуване на докладната записка за прекратяване дейността на дружеството. То е в процедура на ликвидация, след решение на Общинския съвет, а дейността му е прехвърлена на общинското предприятие "Общински жилища и имоти".

Екипът на Комплексния онкологичен център в Шумен днес получи наградата "Заслужил лекар (медицински колектив) на община Шумен".

Последвайте канала на

Нора Виткова
1154 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини