Калина Илиева се уреди с жълта книжка

  • 19 декември 2011 13:26

  • 8683
  • 9
Калина Илиева се уреди с жълта книжка
©

Скандалната бивша шефка на фонд “Земеделие” Калина Илиева се е уредила с жълта книжка, твърди столичен вестник, позовавайки се на информация от високопоставени служители в държавното ведомство

Името на измамничка номер 1 в политиката от последните години стана нарицателно, след като се оказа, че е оглавила фонда с фалшива диплома и менте биография за трудов стаж. Калина Илиева извърши куп поразии, а накрая се оказа, че е трудно да бъде уволнена, защото е бременна.

След като българската прокуратура и колегите им в Германия се заеха с нейния случай, Илиева е решила, че няма да си остави коня в калта и си е извадила документ, удостоверяващ, че страда от тежко психическо разстройство. Така отървава предвиденото от закона наказание, което е затвор.

Още преди няколко месеца медиите оповестиха, че Калина е с тежко психическо разстройство заради жестокия натиск, на който е подложена и лекува нервите си санаториум.

Няколко седмици по-късно Илиева прекрачва прага на психиатрията на столичната улица “Будапеща”, за да мине необходимите процедури и прегледи и да се освидетелства.

В същото време Илиева се радва на своето бебе и на спокойствието след затихването на скандала около фалшивата й диплома. Майки с колички често засичат бившата държавна служителка в Южния парк. Според техните разкази Калинка изглежда щастлива и напълно спокойна за бъдещето си, след като с хитър маньовър успя да излъже цялата държава, прокуратура, дори Европейския съюз.

„За тази работа задължително трябва да си поне малко луд”, смятат бившите й колеги. Те с насмешка коментират, че сигурно не й е било трудно да се освидетелства, а най-вероятно този й печат ще е най-достоверният в цялата й биография.

Последвайте канала на

Десислава Станева
8683 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
1

2012.10.27 | 07:22

9
фалшива диплома...висок държавен пост...куп злоупотреби...и накрая НЕВИННА...колкото и да искам не мога да повярвам ,че има българско съдилище което работи...което и да е то ...в който и град да е...такива работи само ме натъжават...мисля,че няма спасение за България...

2012.10.27 | 07:22

8
На мен пък ми е чудно друго - как от ГЕРБ дойдоха с големите претенции да се борят с престъпността н корупцията. И как ПРОДЪЛЖАВАТ да имат тези претенции. И как Калинка Илиева е ТЕХЕН кадър? Айде, мили ГЕРБери, обяснете ми как стават тея работи?
----------------------------------------

2012.03.01 | 00:16

6
абе щях да кажа,че след като е луда и се лекува,какво прави по площадките,а не е в лудница с дългите ръкави и в постоянен дилириум от антидепресантите?но доколкото разбрах,с нищо не е ощетила държавата,така,че за какво сте се разпищяли-вижте тежко болния йоско как се разхожда из българските дебри,но иначе е инвалид за съдилищата!
Mecata

2012.08.07 | 01:07

7
Много стойностен коментар ! Наистина - тази девойка всъщност не е направила никакви поразии на държавата и целокупния български народец, независимо, че е била с диплома или без диплома...Само си представете, тия, с Америчките дипломи, а по - преди, завършилите "МИО"/Международни икономически отношения/ във ВИИ "Крал Мас" и в Московския университат ...хората живели в тези времена знаят как ставаха нещата ...в момента, и от доста време , България продължава да се управлява именно от тези "партизански" наследници ...а тая Калинка, горката, е напълно безинтересна ...с какво ли е бръкнала в нечии задник, че толкова лайношак да и се изсипва по главата (((:
1

2012.03.01 | 00:13

5
на вниманието на всички...положението в България е такова ,защото мили приятели ние вече повече от 20 години си мълчим...не протестираме...не се подкрепяне...превърнахме мутрите в свой идоли...като им се възхищаваме....нямаме никакво гражданско самосъзнание...корупцията е наше ежедневие...като я смятаме за нещо нормално...всеки който е крадец или измамник е "печен" и всеки който работи и носи работни дрехи е "тъпак"...дами и господа проблема не е в Герб...Бсп...нито Атака...нито пък Дпс...проблема не е в нито една трибуквена абривиатура...проблема е в нас самите...в това как възпитаваме децата си...в това дали ще продължаваме да си траем...като казвам всичко това не изключвам себе си от всичко това...
aham

2012.02.28 | 09:23

3
Много добре казано! Ние сме си виновни и докато не осъзнаем, че от нас зависи всичко: в какво общество ще живеем. по-какви улици ще шофираме, каква представителна, изпълнителна и законодателна власт да имаме, нищо няма да се промени. Всъщност, най-трагичното е нашето примирение и самозалъгването, че няма как да е иначе.
Съгласен

2012.02.27 | 23:31

2
Толкова малко формулировка, на толкова широк проблем. Съгласен съм с всичко казано в този коментар. Проблема сме си самите НИЕ !!!!
heinz

2012.02.28 | 09:23

4
kak na psihichno bolen mu davat da otglejda dete
нит

2012.02.27 | 22:39

1
ТЪЖНО!!!!!

Добави коментар

Водещи новини