Критична маса: велосипедисти срещу своеволията на шофьорите

  • 23 ноември 2016 09:48

  • 2827
  • 3
Критична маса: велосипедисти срещу своеволията на шофьорите
© Булфото (Архив)

Критична маса, така е озаглавено събитието на велосипедистите от София за правилата за движение.

"Не пречим на движението, ние сме движението!", зоват колоездачите. Те ще изразят своето недоволство от паркирането на велоалеи, от неразумното каране шофьорите и от неспразването на Закона за движение по пътищата. Събитието ще се проведе в петък от 18 ч. пред Колоните на НДК.

"Уважаеми шофьори, моля, оставяйте повече разстояние при изпреварване! Двуколесните ППС нямат стабилността на четириколесните.
Държим да напомним на пешеходците да не вървят по велоалеите, защото тротоарите са предназначени за тях", заявяват организаторите на събитието.

Те очакват по-отговорно отношение и от институциите, което да не е "само предизборно". Настояват за по-добра инфраструктура. Напомнят, че карането на колело е здравословно и допринася за по-малко вредни емисии.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
2827 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.07.02 | 11:54

3
Тротоарите се смалиха на половина заради вас, двуколесни бандити.
Ку.рю

2017.07.02 | 11:54

2
И пътните ленти и те се смалиха доста.

2016.11.24 | 16:43

1
Къде са велоалеите, които обещаха от общината още преди три години??? Нали щеше да станем като другите европейски столици и да не дишаме отровите от старите дараци? Или сме в ЕС, АМА не точно? ЕС какво прави, за да контролира алчните власти? Какво прави за народа ни? КАРА НИ ДА КУПУВАМЕ ТЕХНИТЕ ИЗМИСЛЕНИ ГМО ВРЕДНИ ХРАНИ!

Добави коментар

Водещи новини